Ving inför generösare avbokningsvillkor

Av på 7 februari, 2021

Som enda större svenska researrangör erbjuder Ving nu möjligheten att avboka en resa fram till 30 dagar innan avresa under våren och försommaren. De tillfälliga avbokningsvillkoren gäller från och med 29 januari vid nybokningar av charterresor med avresa till och med 15 juni 2021. För att möta behovet av flexibilitet under pandemin erbjuder Ving sedan tidigare även möjligheten till ett obegränsat antal ombokningar fram till 30 dagar innan avresa och en unik återbetalningsgaranti på 7 dagar om en resa ställs in.

Vings senaste enkätundersökning Resepanelen med ca. 8 500 svar visar att allt fler väljer att boka en paketresa för ökad trygghet både under resan och vid bokningstillfället. 43 procent av respondenterna i panelen svarar att de är mer benägna att boka en paketresa idag jämfört med för ett år sedan, där tryggheten lyfts fram som det främsta skälet.

– De senaste veckorna har vi sett ett trendbrott och ökat tryck på bokningarna inför både sommar, höst och vinter. Vi vet att många vill ha något att längta efter och se fram emot. Samtidigt vet vi att trygghet blir allt viktigare. Paketresan har därför blivit mer relevant än någonsin, där vi som arrangör har ett helhetsansvar. Vi vill nu göra det ännu tryggare för våra kunder att boka en resa med oss även innan högsommaren, och inför därför denna ytterligare bokningstrygghet. Detta utöver våra redan generösa av- och ombokningsregler och återbetalningsgaranti som gäller för resor även längre fram, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving.

De nya tillfälliga avbokningsvillkoren, med möjlighet till avbokning oavsett anledning fram till 30 dagar innan avresa, gäller charterresor med avresor till och med 15 juni 2021. Erbjudandet gäller nybokningar från och med den 29 januari. För resten av sommarsäsongen har Ving sedan tidigare förbättrat avbokningsvillkoren, med fri avbokning fram till 60 dagar innan avresa på nybokningar. Vid bokning av en charterresa hos Ving ingår av- och ombokningsskydd utan extra kostnad fram till den 31 oktober 2021, vilket bla innebär möjlighet till ett obegränsat antal ombokningar fram till 30 dagar innan avresa. För avresor från 1 november 2021 kan skyddet köpas till vid nybokning av en charterresa.

Utökade trygghetsrutiner införda
Ving har infört utökade rutiner och villkor för kunder som bokar en resa, tar hand om kunden före och under resan med bland annat utökade säkerhetsrutiner på hotellen och på flygen samt extra trygghet vid bokning med mer generösa av- och ombokningsvillkor samt en återbetalningsgaranti om 7 dagar vid inställd resa.

*Vings enkätundersökning Resepanelen genomfördes under december 2020 med 8 553 respondenter.

Regionalt
Örebronyheter

Källa: Ving

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in