Volkswagen Grand Prix till Niklas Arvidsson

Av på 13 oktober, 2013

Niklas Arvidsson från Helsingborg kom till Södertälje för att vinna Volkswagen Grand Prix och därmed kvala till final på Flyinge i november. Hingsten Click and Cash 1155 var helt med på noterna i omhoppningen och segern var klar.

– Äntligen fick jag en seger i Volkswagen Grand Prix. I Hammarö i första delfinalen gick stigläderkrampan av. I Skyrup tog jag inte heller så många poäng. Härligt att vara klar för final på Flyinge, säger Niklas.

Det var en mycket glad segrare som kom till presskonferens efter klassen.
– Vilken fantastisk tävlingsplats, atmosfär och så fullsatt. Det är verkligen otroligt att ha det så här på en tävling på hemmaplan.

Segern var värd hela 75 000 kronor.
– Internationellt behöver man vinna en trestjärnig Grand Prix för att få ihop den summan, menar Niklas.

Helena Persson är årets toppnamn i Volkswagen Grand Prix med Bonzai H. Fyra på Hammarö, trea i Skyrup. Den här gången var ekipaget tvåa. Dags för en seger snart? – Jag ska kanske hoppa över Grevagården för i nästa VW Grand Prix måste det bli en seger, säger Helena och syftar på finalen på Flyinge 13 november.

– Det är så bra för svensk ridsport med Volkswagen Grand Prix. Tänk att Malin (Baryard Johnsson) väljer bort Odense och istället kommer hit som genrep för världscupen. Då får vi chansen att rida mot henne, fortsätter Helena.

Trean Mariano Maggi var felfri på hinder med Easy Contact Humlan som hoppade lite för långsamt och tog för lång tid på sig över hindren.
– Jag har lite nackdel av att min häst är så stor och hoppar stort. Jag kan inte rida så fort, förklarar Mariano.

Han är liksom övriga topp-tre direktkvalad till finalen på Flyinge.
– Det är toppen med Volkswagen Grand Prix och skönt att vara kvalad för final. Nu kan jag rida internationellt fram till finalen.

Kortfakta Volkswagen Grand Prix
Segerchecken i deltävlingarna är värd hela 75’000 kronor med 109’000 att dela på för övriga placerade. I finalen på Flyinge rider 26 ryttare om 475’000 kronor med 200’000 till segraren. De tre bästa ryttarna från varje deltävling är direktkvalade till finalen. Övriga ryttare kvalar via en rankinglista. Grevagården 26 oktober är sista deltävlingen innan finalen på Flyinge 13 november.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in