Vy bus4you satsar på framtiden

By on 23 december, 2022
Vy bus4you senaste köp är en buss som går på flytande natur- och biogas.
Bild: Vy bus4you

Vy bus4you satsar på framtiden, köper in buss som går på flytande gas. Flertalet aktörer inom bussbranschen har vittnat om en positiv resandeutveckling, så även Vy bus4you.

Bussbolaget meddelar nu att de investerar för framtiden, med bland annat en ny buss som går på flytande natur- och biogas.

Bussbranschen fick sig en efterlängtad revansch tillslut när efterfrågan på bussresor steg i höjden under sommaren. En effekt av den fortsatt positiva utvecklingen är nya satsningar inom branschen. Vy bus4you går nu med exempel när de idag presenterar sin senaste investering – en ny långdistansbuss som går på flytande natur-och biogas (LNG/LBG).

– Som marknadsledande aktör ska vi även vara vägledande utifrån ett miljötänk. Därför är det helt rätt att vi nu investerar i denna buss som bland annat går på flytande biogas vilket ger hela 90 procent lägre utsläpp i jämförelse med diesel, och därmed är en av de drivmedelsprodukter som har lägst miljöpåverkan. Det känns spännande att sätta in denna typ av buss, ämnad för långdistansresor, i vår trafik på linjen mellan Oslo-Stockholm. För våra gäster innebär det en trygg, bekväm och ännu mer hållbar resa, säger Zakaria Abna-Aissa, direktör kommersiell trafik på Vy Buss.

Fakta:

  • Flytande biogas ger 90 procent lägre utsläpp i jämförelse med diesel. Flytande naturgas ger 20 procent lägre utsläpp i jämförelse med diesel.
  • Den nya bussen som går på LNG/LBG kommer trafikera Vy bus4you linje Oslo – Stockholm, med stopp i bland annat Karlstad, Örebro och Västerås.
  • Bussen är av modellen Irizar i8.
  • Bussen planeras gå ut i trafik under 2023.

Sverige
Örebronyheter

Källa Vy bus4you

You must be logged in to post a comment Login