Wiklander avgjorde för Örebro HK

By on 14 september, 2013

Det blev en seger på straffar för Örebro borta mot FBK. Laget som är tillbaka i hockeyns finrum hade bra stöd från sina supportrar och kunde efter två straffar från Wiklander vinna sin premiärmatch.

Det är många hockeyexperter som dömt ut Örebro på förhand och ingen trodde att de skulle slå Färjestad på bortaplan. Men Örebro spelade bra och skapade flera bra lägen i FBK:s anfallszon.

FBK tog ledningen
Men det var hemmalaget FBK som tog ledningen i matchen. Efter bara 1.44 kunde Pontus Åberg sätta 1-0 i powerplay. Örebro fick en mardrömsstart då laget drog på sig två utvisningar i inledningen.

Robin Dahlström skulle dock kvittera matchen två min efter Åbergs ledningsmål. Ett snyggt och viktigt mål som bevisade att Örebro var med i matchen.

Bortalaget skulle även ta ledningen i den första perioden. Martin Johansson satte 1-2 till Örebro efter en snygg passning från veteranen Conny Strömberg. ÖHK gick till periodpaus med ledningen och ingen hade trott på det.

En jämn match
I den andra perioden trappade FBK upp matchen och kunde kvittera genom Thomas Hyka. Men Örebro stod upp bra och var hela tiden med i matchen. Emil Kåberg var inne och irriterade motståndarna och gjorde det han var bra på.

Den tredje perioden blev en transportsträcka men även en välspelad period. Färjestad var nära att ta ledningen och ett mål hade inte varit helt orättvist.

Wiklander klev fram
Efter en mållös övertidsperiod gick matchen till straffar. Ett spelmoment som Örebro inte var helt hundra på under sin sejour i Allsvenskan. Men slitvargen Johan Wiklander klev fram och avgjorde med TVÅ straffar.

Två straffar som dessutom var snygga. Färjestad missade sin sista straff och Örebro vann med 2-3. En överraskande med rättvis seger. Något som ganska många hockeyexperter inte att hade förvänta sig, fy fan vad kul.

Bild: Arkivbild Örebronyheter