Ekonomi | Riksbankens Jubileumsfond satsar på internationella samarbeten och samverkan

By on 13 juni, 2016

Sent i torsdags eftermiddag fattade Riksbankens Jubileumsfonds styrelse beslut om en rad nya satsningar samt delade ut medel till ett flertal nya projekt.

Styrelsen för Riksbankens Jubileumsfond beslutade under torsdagen att avsätta 20 miljoner kronor till det internationella mycket framgångsrika projektet Europe and Global Challenges. I år, när programmet utlyses för fjärde gången, ligger fokus på klimat, global hälsa, terrorism och radikalisering, migration samt social ojämlikhet. I en värld där allt fler problem och utmaningar kräver globala lösningar, är detta en viktig satsning.

Utlysningen är ett samarbete med Wellcome Trust och Volkswagenstiftung, och går att nå via RJ:s webb (http://www.rj.se/Utlysningar/Aktuella-utlysningar/Europe-and-Global-Challenges/) Totalt utlyses i storleksordningen 60 och 80 miljoner kronor.

I syfte att stärka samverkan beviljades också medel till ett särskilt forskningskommunikationsprojekt. 4 miljoner kronor avsattes och utlysningen kommer att annonseras på webbplatsen till hösten 2016.

Ekonomi
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login