BIK Karlskoga förlorade toppmötet mot Västerås IK

By on 23 februari, 2019

BIK Karlskoga åkte under fredagen till ABB Arena Nord för att ta sig an Västerås IK i den 48 omgången av hockeyallsvenskan.

Karlskoga som senast vann hemma mot Björklöven med 4-1 måste nu se till att börja vinna på bortaplan igen medans Västerås känns som om de är inne i en stark period då de vann senast borta mot Leksand med 3-6, så detta skulle bli en tuff utmaning för Karlskoga.

Västerås var det klart piggast laget av startlinjen och satte full fart direkt efter nedsläpp, men Karlskoga visade även de bra energi. Efter sex minuter hade Västerås i princip parkerat i offensiv zon, men Karlskoga kom i endel inte ofarliga kontringar. I matchens första powerplay satte sedan Karlskoga ledningsmålet. Efter målet blev matchbilden en annan då Karlskoga tog mer plats och spenderade mer tid i offensiv zon.

Den andra perioden började med ett betydligt lägre tempo och slarvigare spel än den första och det gällde båda lagen. Efter halva perioden skapade dock Västerås ett vist tryck mot Karlskogas kasse och skapade några ordentliga målchanser. Men målen kom inte för än Karlskoga åkte på två utvisningar och under det överläge som följde gjorde Västerås två mål och gick upp i ledningen. Men Karlskoga hade inte gett upp och lyckades kvittera i sista minuten.

I den tredje perioden var det åter Västerås som var piggast från start och återtog ledningen efter bara knappa två minuter. Västerås fortsatte att spela bra och kunde mot mitten av perioden utöka sin ledning under ett powerplay. Karlskoga satsade hårt på att reducera mot slutet men det hjälpte inte och Västerås vann matchen med 4-2.

Karlskoga gjorde en ganska bra match men lyckades dra på sig för många utvisningar något man bör undvika mot Västerås som är bland de bästa lagen i allsvenskan när det gäller powerplay.

Nästa match spelas på onsdag den 27 februari borta mot Pantern.

Första perioden tionde minuten utvisning Västerås, Fredrik Johansson två minuter för holding. Powerplay för Karlskoga mål Fredrik Forsberg 1-0, målet kom i den 12 minuten. 17 min utvisning Karlskoga, Arvid Aronsson två minuter för tripping. Powerplay för Västerås utan resultat.

Första perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik första perioden Västerås IK 11 – BIK Karlskoga 11

Andra perioden 14 minuten utvisning Karlskoga, Henrik Larsson två minuter för tripping. Powerplay för Västerås. 16 minuten utvisning Karlskoga för för många spelare på plan. Västerås spelade 5 mot 3, mål Västerås Lukas Zetterberg kvitterar 1-1, målet kom 15:27. Västerås i fortsatt powerplay mål Sebastian Benker sätter ledningsmålet 2-1, målet kom 16:10. 20 minuten mål Karlskoga, Rickard Blidstrand kvitterar 2-2.

Andra perioden 2-1 till Västerås
Skottstatistik andra perioden Västerås IK 16 – BIK Karlskoga 4

Tredje perioden andra minuten mål Västerås, Acke Ringström gör 3-2. Sjunde minuten utvisning Västerås, Fredrik Johansson två minuter för interference. Powerplay Karlskoga utan resultat. Elfte minuten utvisning Karlskoga, Juliuz Persson får tvåminuter för hooking. Powerplay för Västerås, mål Fredrik Johansson gör 4-2, målet kom 12:25 in i perioden. 16 minuten utvisning Västerås, Kalle Östman två minuter för tripping. Powerplay Karlskoga utan resultat.

Tredje perioden slutade 2-0 till Västerås