Marcus Ericsson kraschade i Indycar Grand Prix

Av på 12 maj, 2019

Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist gjorde bra kval inför lördagens Indycar Grand Prix i Indianapolis, Marcus startade på en tiondeplats medans Felix lyckades knipa pole position med bästa kvaltid.

Båda svenskarna började racet bra men redan efter elva varv så tappade Marcus greppet i en kurva och kraschade in i muren vilket innebar slutet på detta race för honom. Felix lyckades hålla sin första plats fram till omstarten efter Marcus krasch men tappade sedan till en nionde plats. På det 44 varvet fick Felix en liten brand i bilen i samband med ett depåstopp och halkade ned till en 19 plats efter det. Dock lyckades Felix att köra upp sig i det avslutande regnvädret och slutade på en åttonde plats.

Vann gjorde Simon Pagenaud, tvåa kom Scott Dixon och trea Jack Harvey.

Det var kul att se både Marcus och Felix köra bra i kvalet, tråkigt dock att Marcus inte alls får till det i racet. Felix börjar dagens race utmärkt men i och med omstarten så lyckas han inte hålla sig kvar i toppen, detta har vi dock sett tidigare under säsongen att han har svårt att hålla hela racet.

Nu väntar här näst Indy 500 vilket också är det första ovalbanaracet för säsongen och det skall bli intressant att se hur svenskarna klarar det. Racet går den 26 Maj.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Motor
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in