Miljonlotteriet välkomnar ny lag för att motverka penningtvätt

Av på 6 augusti, 2017

En ny lag infördes den 1 augusti för att motverka penningtvätt och finansiering av terrorism. Lagen som utgår från ett EU-direktiv som redan gäller för banker, finansbolag och kasinon gäller nu även hela spelbranschen.

Som kund kommer det inte vara särskilt stora förändringar av den nya lagen. Igenkänningen kommer vara stor från banken då Miljonlotteriets betalningslösningar med insättningar och uttag har många likheter.

EU-direktivet innebär att alla spelbolag inom EU omfattas. Varje land stiftar sedan sina egna lagar. Den nya svenska lagen mot penningtvätt och finansiering av terrorism gäller från 1 augusti 2017.

– Miljonlotteriet välkomnar den nya lagen som är en förbättring och ökar säkerheten både för oss som företag men också för våra kunder. De kan vara säkra på att de spelar för schyssta pengar, säger Annika Nyberg, VD Miljonlotteriet

För våra kunder som köper spelprodukter eller löser in vinster behöver vara beredd att legitimera sig och spelbolag behöver ha kunskap om sina kunder. Detta innebär en stor fördel för våra kunder, en säker identifiering som skyddar dem och deras pengar.

Ekonomi | Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in