Oengagerat Örebro SK tappade tre poäng mot Malmö FF

By on 21 juli, 2018

Idag lördagen den 21/7 tog Örebro SK emot Malmö FF hemma på Behrm Arena för den 15:e omgången av allsvenskan 2018.

Den först halvleken började Örebro med en viss press men den avtog snabbt och Malmö tog sig in i matchen, dock spenderades den största delen av halvleken på mittplanen utan några större chanser åt vardera hållet och följaktligen slutade första halvlek 0 – 0.

Malmö kom ut betydligt kvickare i andra halvlek och redan i 48:e minuten gav detta resultat när Carlos Strandberg förpassade bollen in i nätmaskorna bakom Oscar Jansson i Örebro målet, 1– 0 till Malmö FF.

Nu blev det lite bättre fart på Örebro och man skapade några chanser men det samma gällde för Malmö som även de hade några chanser. Efter en något tilltrasslad situation i Malmös straffområde får Örebro sig en straff tilldömd i den 69:e minuten, Filip Rogic klev fram och satte 1 – 1 till Örebro.

Malmö växlade nu upp ytterligare och Örebro blev ordentligt tillbakapressade, man kom dock upp på några kontringar som blev lite farliga. I den 73:e minuten var det dags för Malmö igen när Carlos Strandberg ryckte loss och satte 2 – 1 till Malmö. Örebro forcerade nu men lyckades inte få till det och matchen slutade med Malmö vinst 2 – 1.

Dagens match var inte mycket att hänga i julgranen och det kändes inte som om något av lagen ville spela fotboll men Malmö ville det lite mer än Örebro.

Nu väntar ett dubbelmöte mot Häcken och det börjar bli måste matcher för Örebro SK om man skall kunna prestera en någorlunda tabell placering i år.