Örebro Hockey räddade en poäng mot Brynäs

By on 30 december, 2017

Örebro Hockey åkte idag 30/12 till Gavlerinken Arena för att ta sig an Brynäs i den 31 omgången av SHL och sista matchen för 2017.

Brynäs har varit lite av ett spöke och har slagit Örebro i de tre senaste mötena varav två med uddamålet.

Det blev en mardrömsstart för Örebro när Brynäs gjorde 1–0 redan efter 17 sekunder genom Kevin Clark, detta efter att Örebro inte lyckats få någon ordning på sitt försvarsspel.

Efter målet tog sig Örebro samman och fick lite mer ordning på sitt försvar, i 15 minuten klippte Tylor Spinks till på en passning från sin bror och via en Brynäs spelare kvitterar han till 1–1.

I slutet av perioden skapar Örebro ett massivt tryck mot Brynäs kasse, efter att sakta men säkert tagit sig in i matchen. Första perioden slutar 1–1.

Örebro öppnade andra perioden stenhårt och är nära att precis som Brynäs gjorde i första perioden sätta ett mål under startminuten, Brynäs målvakt räddade dock och det blev ingenting av den chansen.

Man fortsatte att sätta hård press mot Brynäskassen och 3.58 in i andra perioden får Brynäs en utvisning, under följande powerplay sätter Örebro in fem forwards, detta leder dock inte till några mål, resultatet blir det samma när man får ett nytt försök 21 sekunder efter att Brynäs blivit fulltaligt.

Strax efter blir Hudacek utvisad och under följande boxplay har Brynäs ett flertal chanser, men Kilpeläinen lyckas freda Örebrokassen under de två utvisningsminuterna.

Matchen fortsätter med ett relativt böljande spel men där Örebro håller upp ett visst tryck mot Brynäs, dock drar Örebro på sig för många utvisningar och 18.45 in i andra perioden när Örebro har en utvisad så sätter Brynäs 2–1 och tar ledningen igen i matchen.

Andra perioden slutar 2–1 och Örebro har fortsatt svårt att få in pucken i mål.

Tredje perioden börjar med ett böljande spel där lagen byter chanser, 8.42 in i perioden så klipper Viktor Amner till och kvitterar för Örebro till 2–2. Men knappt hann Örebroarna fira klart målet innan Brynäs kom med replik genom matchens stora målgörare Kevin Clark, som med sitt tredje mål för matchen återtog ledningen 3–2.

Men det var inte slut på matchen där, 13.05 är det dags för Johan Wiklander att visa varför han är tillbaka i Örebrotröjan och kvitterade till 3–3. Det hela blir en relativt bra tredje period från Örebro men man lyckas inte avgöra matchen utan den går till förlängning.

Förlängningen
Det första som händer i förlängningen är att Örebro direkt efter tekning drar på sig en utvisning, under utvisningen och spelet 4 mot 3 spelar Örebro disciplinerat och lycks att freda målet.

3.05 in i förlängningen skapar Aron Palushaj ett friläge och sätter 4–3 målet för vinst till Brynäs.

Det känns synd att Örebro inte klarar att stänga denna match och att man har stora problem att göra mål, man får nog ändå se detta som ett fall framåt för även om detta var den tionde bortaförlusten så fick man ändå ett poäng med sig.