Örebro SK förlorade sista matchen för året

By on 11 november, 2018
Fotograf: Karl-Johan Sandberg

Örebro SK tog emot IFK Göteborg hemma på Behrn Arena för den sista matchen av årets allsvenska.

Före matchen låg Örebro på en niondeplats i tabellen medan Göteborg låg på en 13 plats, Göteborg var dock säkrade från kvalplatsen.

Första halvlek blev en underhållande historia med många vassa chanser för båda lagen, lite förvånande då matchen var i princip oviktig för båda lagen. Göteborg lyckades dock redan i den sjunde minuten att sätta ett tidigt mål.

Andra halvlek började illa för Örebro då Michael Almbäck fick rött kort då han drar omkull Benjamin Nygren i straffområdet och domaren dömde straff till Göteborg, Giorgi Kharaishvili satte straffen iskallt. Spelet växlade sedan när Örebro försökte kvittera dock var Göteborg det starkare laget denna dag speciellt på mittfältet. Örebro fick sedan ett tröstmål mot slutet då Göteborg gjorde ett självmål vilket man sedan kompenserade då man utökade ledningen i slut minutrarna ordinarie tid.

Matchen slutar 3 – 1 till IFK Göteborg och detta var den sista matchen i årets allsvenska.

Första halvlek –  i den sjunde minuten slår Benjamin Nygren in 1 – 0 för Göteborg, Nahir Besara slår en höger hörna i den sjunde minuten, i den 36 minuten får Örebros Fabio De Sousa gult kort, halvleken slutar 1 – 0 till Göteborg.

Andra halvlek – i den 56 minuten får Örebros Michael Almbäck rött kort och Göteborg tilldöms straff, Giorgi Kharaishvili sätter straffen och 2 – 0 till Göteborg, Örebro byter i den 60 minuten ut Johan Bertilsson och Michael Omoh, i den 65 minuten byter Örebro ut Kennedy Igboananike och in kommer Rodin Deprem, i den 68 minuten byter Göteborg ut Victor Wernersson och in gick Billy Nordström, i den 78 minuten gick Patrik Karlsson Lagemyr ut för Göteborg och in kom Fredrik Oldrup Jensen, i den 81 minuten får Göteborgs Benjamin Nygren gult kort, i den 83 minuten får Göteborgs Emil Salomonsson gult kort, i den 84 minuten får Örebro sitt första mål då David Boo Wikander lyckas slå in bollen i eget mål, i den 86 minuten byter Göteborg ut Sagon Abraham och in kom Carl Starfelt, i den 89 minuten sätter Benjamin Nygren 3 – 1 till Göteborg, i den 91 minuten byter Örebro Fabio De Sousa Silva och in kom Victor Sköld matchen slutar 3 – 1 till Göteborg.