Örebro SK tog en poäng i seg match

By on 14 september, 2019

Örebro SK tog under lördagen den 14 September emot GIF Sundsvall hemma på Behrn Arena efter landslagsuppehållet för den 23 omgången av allsvenskan 2019. Örebro som blivit av med Carlos Strandberg och Filip Rogic, dessutom hade man Kevin Wright skadad så det var en desarmerad trupp som kom till spel, Sundsvall har varit ett lag i kris men kom till denna match med nye tränaren Tony Gustavsson.

Första halvleken var en blek historia från båda lagen med lågt tempo och visserligen ett par målchanser där Sundsvalls Peter Wilson med sitt direktskott som Oscar Jansson reflexräddade vid sin vänstra stolpe var den vassaste, annars var det Örebro som var mest framme ven om de inte fick till några riktigt vassa avslut. Halvleken slutade 0-0.

Den andra halvleken fortsatte som den första med lågt tempo och spelare som inte alls såg ut att vara igång. Örebro fortsatte att ligga på men Sundsvall kom upp på endel kontringar där framför allt Peter Wilson hade några vassa chanser men även Oscar Jansson i Örebro målet storspelade och såg till att Sundsvall inte fick in till något. Men även om Örebro hade de mesta chanserna kunde man inte få in bollen i mål och matchen slutade 0-0.

Detta var en klassisk 0-0 match där det kändes som om Sundsvall var laget som ville mest samtidigt som man såg hur Örebro inte kommit fram till hur man skall göra mål utan Carlos Strandberg och Filip Rogic, att Jake Larsson dessutom fick byta kant hjälpte definitivt inte till. Jag hoppas Örebro kan göra läxan till nästa match och hitta ett spel där man kan göra mål utan de målgörare som nu lämnat laget.

Nästa match spelas borta den 21 September mot IFK Norrköping.

Matchen slutade Örebro SK 0 – GIF Sundsvall 0.