Stöld av bland annat verktyg från byggvaruhus i Marieberg

Av på 27 januari, 2019
Arkivbild.

Polisen har i samverkan med en butiksväktare gripit en man född -77. Gripandet skedde kl 16:10.

Butikspersonal larmade en väktare strax efter kl 14 om att en man just stulit varor till stora belopp. När väktaren kom till platsen lämnade mannen i en bil som väktaren följde efter och samtidigt larmade polis. Efter en vårdslös flykt med bil tappade väktaren kontakten med bilen innan polis hann fram. Enligt väktaren skall de stulna varorna finnas i bilens baksäte. Sannolikt finns stölden dokumenterad av varuhusets övervakningskameror.

Vid 16-tiden fick väktaren åter syn på den aktuella bilen i närområdet av Mariebergs köpcentrum. Färden gick vidare ut på motorvägen och in mot Örebro där polis kunde stoppa färden vid södra infarten och föraren kunde gripas misstänkt för den tidigare stölden.

Det stulna godset, vars värde kan vara så högt som 10.000 kr, är inte anträffat. Än så länge är det oklart vart den gripne mannen gjort sig av med godset om består av bl.a. verktyg av olika slag.

Efter förhör med den misstänkte kommer åklagare att besluta om han ska anhållas eller friges under den fortsatta utredningen.

Lokalt | Marieberg
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in