Två personer omhändertagna efter rån mot Hemköp

Av på 28 mars, 2019

Två personer är frihetsberövade som misstänkta för rån mot Hemköp vid Svampen.

Det kommer in samtal till polisen från en person som uppger att han har varit inblandad i en trafikolycka på Norr i Örebro. Bilisten som körde den andra bilen försvann från platsen. Personen som ringde till polisen blev inte skadad i samband med olyckan och han uppgav ett signalement på de två personerna som färdades i bilen som försvann från platsen.

Signalementet stämde in på de två män som tidigare varit misstänkta för att att ha rånat Hemköp vid Svampen.

Den smitande bilisten körde därefter mot Vivalla och Lundby och norrut mot Lindesberg, enligt flera vittnen som har ringt in till polisen så har de sett denna bil framföras vårdslöst i de norra delarna av Örebro.

Polisen fick kontakt med aktuellt fordon strax söder om Lindesberg och den stannade på en mindre grusväg, de båda männen i bilen stämde in på signalementet från rånet varför de båda frihetsberövades som misstänkta för rån. De båda männen är födda -92 och är tidigare kända av polisen.

De båda männen är även misstänkt för ett flertal trafikbrott under färden, bland annat smitning från trafikolycka, vårdslöshet i trafik med mera.

Polisen vill gärna ha kontakt med den eller de personer som har sett en svart Volvo V70 framföras vårdslöst från Hagaby mot Vivalla, Lundby och därefter norrut mot Lindesberg någon gång mellan 09.30 och strax efter 10.00. Man kan ringa 11414 och uppge sina kontaktuppgifter och att det handlar om det misstänkta rånet och iakttagelser av aktuellt fordon.

Lokalt | Norr Örebro
Örebronyheter

Källa polisen.se

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in