Växjö krossade Örebro HK i Behrn Arena

By on 5 september, 2013

Det blev en svidande förlust i den sista träningsmatchen för Örebro HK. Laget åkte på en 2-5 förlust mot Växjö efter att bortalaget spelat ut Örebro HK i den första perioden.

Efter att slutsignalen ljöd efter första stod det 0-3 till bortalaget Växjö. Örebro blev utspelade och såg bleka ut. Andra perioden blev ett lyft för Örebro spelmässigt, man spelade betydligt bättre. Men Växjö vann även den perioden och siffrorna skrevs till 1-5.

I den tredje perioden gjorde Jared Aulin sitt första mål, det var hans comebackmatch sen han blev skadad under förra säsongen. Ett positivt besked att han iaf ser ut att vara i bra form fast han inte spelat en match sen i vintras.

Säsongen drar igång den 14:de
Den 14 september börjar allvaret för Örebro när SHL-säsongen drar igång. Efter kvällens match ställs det många frågor runt spelet, men Örebro har spelat bra matcher även under försäsongen. Ikväll såg laget ganska omotiverade ut, speciellt i den första perioden. Det ska bli intressant att följa ÖHK när säsongen drar igång, kommer de överraska eller bli årets slagpåse.

Växjö börjar den första perioden i ett rasande tempo, Örebro har svårt att hänga med i en snabb och fysik match. Det är bortalaget som tar ledningen genom Alexander Johansson. Sedan ökar Rhell Rakhshani på Växjös ledning till 2-0. Innan perioden är slut gör Dennis Rasmussen 3-0 till bortalaget. Detta mål tillkom efter slarv i mittzon som banade vägen för ett friläge till Växjö.

Örebro kommer tillbaka i andra perioden när laget fick ett powerplay, Martin Johansson håller sig framme och sätter 1-3. Målet gav hemmalaget energi som såg betydligt piggare och strukturerade ut i andra perioden. Örebros comeback försök släcktes av Robert Rosén som kunde göra 1-4 till bortalaget.

Mot slutet av perioden ökade Växjö på ledningen till 1-5, målskytt var backen Cory Murphy som slog till med ett snygg slagskott.

Sista perioden blev en avslagen historia då Växjö bevakade sin ledning. Örebro försökte komma tillbaka men hade svårt att få iväg några farliga skott på mål. Sista perioden höll ett högt tempo och båda lagen bjöd upp till kamp.

Jared Aulin kunde i mitten av perioden göra 2-5 för Örebro och han blev målskytt i comebacken. Det blev även det sista målet för kvällen.