250kg kärlek och ”Naken” firar 25 år

By on 22 december, 2022

Kultlåten Naken är en låt som kom till under en cykelfärd på väg till bandet 250kg kärleks replokal i Fryshuset i Stockholm när bandets frontfigur Anders Kedhammar passerade en nakenbadare i Årstaviken. Mälarens grumliga och något kalla vatten till trots, gick det inte att ta miste på att se mannens glädje i detta naturliga tillstånd.

Skrattande trampade Anders vidare nynnande på de inledande orden till ”Naken”.

Låten blev och är fortfarande en stor hit för bandet 250kg kärlek, som nu streamat ”Naken” miljoners gånger på Spotify. En låt som samtidigt grundade en helt ny genre och era som också fått nytt fräscht liv på svenska scener under de senare åren, som inspirerat flera andra band att köra i samma anda. Naken gick helt enkelt från kul till kult och som öppnat dörrar för många av bandets kollegor.

250kg kärleks grundare Anders Kedhammar får ofta frågan om det fortfarande är lika roligt att spela låten efter alla dessa år och svaret är enkelt. ”Ja, för f-n! Den sprider glädje och skingrar under dryga tre minuter vardagens gråa moln”.

Nu firar som sagt bandet och ”Naken” 25-år och idag är det dags för att släppa en dansremix av låten på samtliga digitala plattformar!

Så, från från oss i 250kg kärlek, hoppas vi att ni som varit med oss från början, men också ni som hoppat på under resans gång på detta kärlekstuffande Lovetrain, väljer att lägga till denna nya remixhyllning av Naken, i era spellistor”.

Kort historia om 250 kg kärlek

250kg kärlek grundades på slutet av 90 talet av ett gäng kompisar i Fryshusets lokaler söder om Stockholm.

Monsterhiten ”Naken”, som använts som TV vinjett, reklamkampanjer och diverse tolkningar på olika sociala medier skickade ut bandet på en turné som aldrig slutade.

Säsonger på KOS och Mallorca varvat med festivaler och stadshotell byggde myten om “bandet där festen aldrig tar slut”.

Nästa större landmärke tillkom efter ett par års turnerande tillsammans med Eddie Meduza fram till dennes frånfälle. Deras gemensamma komposition “Bonka Bäver” blev en total succé i samma storlek som bandets hit Naken. Det blev Guldskiva och hela 23 veckor på topplistan. Därefter har bandet fortsatt att släppa låtar och allas vår Skara-Bert Karlsson släppte “Fan vad du är snygg när jag är full” som även den nådde 5 miljoner streams och guld. De senaste låtarna släppta har skett genom samarbeten med andra artister som tex Sofie “Bubbel på Balkongen” Svensson och Erik Meduza.

De kommande låtarna ”Lördag hela veckan” och ”Äntligen helg” är producerade och skrivna tillsammans av/med Niclas Kings som haft ett dussintal Billboard ettor med bl.a. J-Lo.

Dan före dan i nästa vecka den 23/12, släpper 250kg kärlek sin purfärska poplåt ”Äntligen Helg” en plåga som bandet hoppas att ni kommer att gilla.

250kg kärlek skall framförallt upplevas live så missa inte att kolla aktuellt turnéschema runt om i landet under våren och inför sommarens festivaler.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Sony Music Entertainment

You must be logged in to post a comment Login