Album-aktuell och hyllad jazzstjärna spelar på Kulturkvarteret

By on 30 september, 2021

En av Sveriges största jazzröster kommer från Karlstad, Isabella Lundgren släppte i mars sitt kritikerrosade album ”Look for the Silver Lining”. Den 10 oktober spelar hon på Kulturkvarteret tillsammans med både jazzband och full stråkkvartett.

– Det är alltid speciellt att få möta publiken. Och särskilt nu, efter ett och ett halvt år av märklig tillvaro som musiker. Att åka ut med mitt band och den här fantastiska stråkkvartetten, med just det här projektet, känns så fint. Jag hoppas att publiken får den nästintill andliga upplevelse som en konsert kan erbjuda, säger Isabella.

Isabella Lundgren är en av Sveriges absolut främsta jazzsångerskor och en artist i världsklass. Med en fantastisk röst och unik intensitet har hon, som få, förmågan att som hon trollbinda sin publik.

Jag vete katten hur hon gör det, men det är alldeles underbart att höra.

Nya albumet, ”Look for the Silver Lining” är en skiva med tidlösa, romantiska sånger från den Amerikanska Sångboken, med klassiker som ”What a Wonderful World” och ”Fly me to the moon”. Det är en skiva sorg och om hopp. Om den ovisshet och det lidande som ett mänskligt liv innehåller, men med en förtröstan över den mänskliga godheten.

– Jag vete katten hur hon gör det, men det är alldeles underbart att höra, skrev Björn Stefansson i VF och gav skivan 5 av 5.

– Hon har verkligen en fantastisk röst. Det är VÄLDIGT bra, sa Jan Gradvall i Nyhetsmorgon i TV4 när albumet släpptes.

Isabella Lundgren har givit ut flera kritikerrosade album i Sverige och i Japan, belönats med Orkesterjournalens Gyllene skivan 2015 och grammisnominerats. 2015 tilldelades Isabella också en jazzkatt som årets musiker under Sveriges Radios jazzkatten-gala och utöver detta har hon också tilldelats Monica Zetterlund-stipendiet, STIM-stipendiet, Louis Armstrong- och Anita O´day-stipendiet, Stockholms stads kulturstipendium och Gustaf Fröding-stipendiet.

2016 gjorde Isabella ett uppmärksammat Sommarprat i P1 där hon lyfte fram flera av de livsfrågor som också återspeglas och är centrala i hennes musik.

Medverkande:

  • Isabella Lundgren, sång
  • Calle Bagge, piano
  • Niklas Fernqvist, bas
  • Daniel Fredriksson, trummor
  • Daniel Migdal, violin
  • Hanna Helgegren, violin
  • Riikka Repo, viola
  • Filip Lundberg, cello

» Mer information här «

Video | Isabella Lundgren – Look for the Silver Lining Tour 2021 (trailer)

Kultur | Örebro Kulturkvarteret
Örebronyheter

Källa MTA Production

You must be logged in to post a comment Login