Andra förlusten för Örebro SK i Superettan

By on 6 april, 2024

Under lördagen var det dags för Örebro SK att i Sandviken ta sig an Sandvikens IF i den andra omgången av Superettan 2024.

Örebro förlorade premiären i Superettan hemma mot Skövde och ville nu visa att man inte skulle slåss om sistaplatsen. Sandviken å andra sidan är säsongens nykomlingar som förlorade sin premiärmatch mot Varberg BoIS.

Det var Sandviken som började den första halvleken bäst och Örebro hade svårt att etablera något spel på Sandvikens planhalva. Örebro hade också svårt att utnyttja de chanser som dök upp i samband med slarv på egen planhalva från Sandvikens sida. En halvlek som kändes ganska händelselös men med spelövertag för Sandviken som i den 43 minuten fick en straff, Örebros målvakt räddade men hemmalaget kunde slå in returen och 1-0 till Sandviken i den 44 minuten. 1-0 till Sandviken blev också slutresultatet i den första halvleken.

Till den andra halvleken hade Örebro lyft blicken något och kändes mer framåtlutade i sitt spel. Örebro gjorde flera fina anfall och i den 65 minuten kunde Kalle Holmberg slå in en boll vid bortre stolpen efter ett bra inlägg från Lucas Shlimon, kvitterat från bortalaget 1-1. Nu fortsatte Örebro att spela fint men hade inget flyt, och i den 76 minuten kunde Sandviken återta ledningen 2-1. Efter målet forcerade Örebro och försökte få till en kvittering, men tyvärr blev det inte så mycket och Sandviken kunde ta hem tre poäng. Matchen slutade 2-1 till Sandviken.

Efter en ganska dålig första halvlek så kunde Örebro avsluta ganska bra där framför allt inledningen av den andra halvleken kändes bra. Laget har inte öppnat säsongen allt för bra, men idag fick i alla fall Kalle Holmberg öppna målkontot vilket känns skönt. Nu får man försöka sy i hopp lagdelarna och se till att göra mål på chanserna, så kanske det här kan gå vägen trots allt.

Nästa match spelar Örebro SK på tisdagen den 16 april borta mot Östers IF.

Matchfakta Sandvikens IF vs Örebro SK

• 44 minuten Mål Sandviken, Calvin Kabuye 1-0.
  • 65 minuten Mål Örebro, Karl Holmberg 1-1.
  • 76 minuten Mål Sandviken, Calvin Kabuye 2-1.

Matchen slutade Sandvikens IF 2 vs Örebro SK 1.