Anna-Karin Palm nästa författargäst i Svalbo

By on 24 oktober, 2021

Söndag 31 oktober kl 19 fortsätter författarkvällarna i stearinljusens sken i Svalbo med Anna-Karin Palm som är aktuell med boken ”Jag skriver över ditt ansikte”. Boka plats på telefon 0705663560 (skicka gärna sms) eller mail svalbokeramik@gmail.com”.

Under vårvintern 2020 övertog Jerle Stadsförening ansvaret för de populära författarkvällarna som i många år har arrangerats i Svalbo. I samarbete med Svalbo keramik och översättare Ulla Roseen genomfördes de två första författarbesöken – sedan slog pandemin till. ”Nu startar vi upp igen med nya författarkvällar under hösten”, meddelar arrangörerna: 

31 oktober kl 19: Anna-Karin Palm – aktuell med boken ”Jag skriver över ditt ansikte”

I ”Jag skriver över ditt ansikte” följer Anna-Karin Palm sin mors gradvisa försvinnande in i alzheimers sjukdom, och försöker förstå mammans livshistoria och hur den påverkat henne själv och familjen. Det blir en berättelse om klassresa och livshunger, om familjehemligheter och en komplicerad mor-dotter-relation, som till slut kan landa i ett slags försoning.

21 november kl 19: Kristina Sandberg – aktuell med ”En ensam plats”

Det är våren 2016 och efter Augustpriset till romanen Liv till varje pris två år tidigare har Kristina Sandberg blivit en av landets mest efterfrågade författare. Så kommer ett samtal. Hennes pappa har dött. Han har hittats på golvet i sitt hus i Moliden. Och strax efter detta kommer hennes egen dom: aggressiv bröstcancer, tre tumörer, en stor och två små. Livet vänds till att handla om förlust, om sorg, om kroppens skörhet och skräcken att dö från sina barn.

Kultur | Örebro län
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login