Avskalat och mysigt med Lisa Miskovsky

By on 25 oktober, 2021
Foto: Karl-Johan Sandberg

Örebro teater fick under söndagskvällen besök av Lisa Miskovsky, som i en ganska avskalad sättning med endast kompgitarrist och keyboardist uppträdde på den lilla scenen.

Det hela är en sittande spelning vilket jag tror många lärt sig uppskatta under pandemin, och det har absolut sin charm. Särskilt om det är en så pass liten lokal som lilla scenen på Örebro teater är, det blir en väldigt intim atmosfär och jag måste säga att man både ser och hör bra var man än sitter i lokalen.

Jag måste säga att Lisa känns jättemysig i sitt mellansnack om hur pandemin varit samt hur det är att nu ha fyra dvärghamstrar hemma, men framför allt märker man hur roligt och skönt hon tycker att det är att åter få stå på scenen framför en publik.

Under konserten spelar Lisa både egna och andras låtar, men när det gäller hennes egna så spelas de som hon själv säger ”mer som de var när jag skrev dem där hemma”. Det känns trevligt att få höra låtarna lite mer avskalade och också kanske lite mer sårbara.

Konserten och kvällen blir trots att Lisas gitarr protesterade över att åter bli spelad genom att behöva bli stämd flertalet gånger riktigt bra, man lämnar Örebro teater med en varm känsla. Speciellt efter Lisas sista extranummer där hon helt själv framförde Radioheads Creep.

Bilder från konserten….

Lisa Miskovsky på Örebro teater får hela…

Karl-Johan Sandberg, Kultur | Örebro
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login