Backstage Gubbs bjuder på ”Gubbröra”

By on 1 juli, 2022
Backstage Gubbs.
Bild: LindeKultur

Backstage Gubbs bjuder på ”Gubbröra” i Guldsmedshyttans kyrka. tisdag 5 juli kl 19:00 svarar Backstage Gubbs för sommarmusiken i Guldsmedshyttans kyrka. Titeln på konserten är ”Gubbröra” vilket innebär en allsköns blandning av låtar som dom gillar att spela.

Allt från marscher, visor, jazzstandards, tango…

Backstage Gubbs består av Tommy Nilsson, Thomas Jonsergårdh och Lars Hellgren.

”Det är tre vackra, genomkloka och lagom tjocka män i sina bästa år som spelar och trivs tillsammans både som kollegor och kompisar”, presenterar de sig.

Vardagarna tillbringas på kulturskolan i Örebro där dom jobbar som instrumental – och ensemblepedagoger. Lars jobbar också i Lindesberg på kulturskolan.

Trion består av:

….

Tommy Nilsson, dragspel och arrangör/kompositör – utbildad på musikhögskolan i Malmö med Lars Holm som huvudlärare på dragspel. Flitigt engagerad som gästlärare och frilansande musiker över hela landet. Utsedd till årets dragspelare 2017 av Sveriges dragspelarförbund.

….

Thomas Jonsergårdh, trumpet och flygelhorn – utbildad på Örebro musikhögskola med bl.a. Kent Jonsson som huvudlärare på trumpet. Armens musikpluton 1986. Förekommer gärna i storband bl.a Whispering Band och Skaraborg Big Band men också i Ted Gärdestads gamla kompband Rock´n Roll Machine som fortfarande åker landet runt och spelar hans musik.

….

Lars Hellgren, tuba – är utbildad på Ingesunds musikhögskola för Torbjörn Kvist och Mikael Lind , har frilansat i bl.a. Värmlandsoperan, regionsmusiken Gotland och Länsmusiken Borås. Sedan 25 år tillbaka turnerar han land och rike runt kyrkorna med Familjen Hellgren. Dom har ofta mellan 30-40 spelningar varje sommar.

Kultur | Guldsmedshyttan
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login