Bergslagens Spektakelteater: Spelsugen amatörteater gör kortfilm

Av på 16 januari, 2021

“Vad gör en spelsugen liten amatörteater när en pandemi förstör alla planer? Jo, sedan i november har vi istället i rekordfart jobbat inför en kortfilm – ”Hoffmans droppar” – som nu spelas in utomhus i Lindesberg”, meddelar Bergslagens Spektakelteater.

“Pandemin tynger och drar täcket över ögonen på de flesta. Inställt och framskjutet hela 2020 och vi vet heller inte om vi kommer kunna spela i sommar”, skriver Stefan Jansson i Bergslagens Spektakelteater. Amatörteaterföreningen skulle ha spelat “Korpspelen” i Ösarhyttan i somras – men fick skjuta upp den till kommande sommar.

Kortfilmen “Hoffmans droppar” är ett monologprojekt som handlar om tiden vi lever i just nu med 14 aktörer i olika åldrar ur Bergslagens Spektakelteater. Vi kommer bland annat få träffa David som äntligen har fått tid att tänka efter, barnen Lilja, Lykka och Engla som ger sin syn på pandemin, systrarna Britt-Marie och Lena som väntar på att få träffas och Sonny som skapat ett eget vaccin eftersom han bara litar på sig själv. Premiär för filmen blir senare i vår.

“Hoffmans droppar” – en kortfilm med Bergslagens Spektakelteater:
Foto, klipp och redigering: Niclas Lindahl
Manus: Staffan Blixt och Stefan Jansson
Regi: Stefan Jansson
Musik: Thomas Lundkvist
Kostym: Kajsa Forsberg
Mask, smink: Andrea Behmrell
Koreografi: Kazue Ikeda

 

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in