Besök fossilfria projekt och lugna klimatoron

By on 26 oktober, 2021
Arkivbild

Sju av tio örebroare säger att de vill vistas mer i naturen, enligt en Sifo- undersökning från Vattenfall, de allra flesta tillfrågade tycker att naturen är lugnande och avstressande. Precis som kunskap kan vara.

Med en lärorik guide till fossilfria satsningar runt om i länet vill Vattenfall bjuda på lugnande fakta och locka till fina upplevelser i friska luften.

Under hösten ger sig många örebroare ut för att plocka svamp, vandra eller kanske bara njuta av höstens färgprakt. Med Vattenfalls utflyktsguide Powerwalks kan man kombinera detta med att få kunskap om energiprojekt i Örebro län som bidrar till omställningen mot en fossilfri framtid.

I Örebro län är det exempelvis möjligt att åka från Askersund ända till Sälen i Dalarna med elbil tack vare Vattenfalls nätverk av laddstationer. Eller varför inte spana in solpanelerna på Sjöängen invid sjön i Askersund som ingick i ett projekt mellan kommunen och Vattenfall.

– Tack vare vår fantastiska natur med vatten, vind och sol har vi på Vattenfall kunnat förse Sverige med fossilfri energi i över hundra år. Genom vår guide Powerwalks kan våra kunder enkelt besöka och få information om platser där energin genereras. Antingen med stövlarna på ute i naturen eller digitalt hemma i soffan, säger Lasse Ejeklint, Klimatcoach på Vattenfall.

Hela 63 procent av örebroarna som fick frågan om varför de vistas i naturen svarade att det var för att bli lugnare och mindre stressad. Vattenfall är övertygat om att även fakta kan fylla samma funktion. Inte minst när det gäller klimatoro.

– Majoriteten av invånarna i Örebro län, 64 procent, anser att deras val av elavtal påverkar klimatet. De har helt rätt. Powerwalks gör det väldigt konkret och enkelt att se hur. En så enkel sak som att välja fossilfritt elavtal är ofta en av de viktigaste insatserna man som enskild kan göra för klimatet. Vi vet genom tidigare undersökningar att många faktiskt inte är medvetna om att de har ett fossilfritt elavtal och alltså aktivt bidrar till klimatomställningen, säger Lasse Ejeklint, Klimatcoach på Vattenfall.

Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa Vattenfall

You must be logged in to post a comment Login