BIK Karlskoga åkte på fjärde raka förlusten

By on 4 februari, 2024

BIK Karlskogas segertåg har bryskt spårat ur kan man lugnt säga, senast borta mot Mora föll man knappt i övertid och lagen bakom i tabellen knaprar in. I dagens match även den på bortais mötte man Kalmar som inför matchen låg på en elfte plats bara tre poäng bakom, när matchen var färdigspelad åkte Karlskoga på fjärde raka förlusten, det svänger snabbt i hockey.

….

Den första perioden blev till en svängig tillställning där inget av lagen fick till någon sorts form av organiserat spel, ett spel där Karlskoga visserligen kom upp i motståndarnas zon men fick inte till några direkt farliga lägen. I den 16 minuten kunde Kalmar ta ledningen efter att mer eller mindre forcerat in pucken bakom Karlskogas Erik Hanses, och hemmalaget var i ledning när man gick till periodvila.

….

I den andra perioden var inte Karlskoga med alls inledningsvis, det gjorde att hemmalaget kunde göra 2-0 i sjunde minuten och 3-0 i den 30 minuten. Efter det vaknade man till en aning i Karlskoga där man helt plötsligt visade upp en helt annan energi och inställning, nu såg det som att man hade bestämt sig för att pucken skulle in i Kalmars kasse. När man gick till pausvila hade Karlskoga inte fått håll på Christian Engstrand i hemmalagets mål, och Kalmar hade 3-0 med sig när man gick till periodvila två.

….

Tredje perioden blev till en först och främst en reduceringsjakt för Karlskoga, där man kickade igång spelet bättre sett till de två föregående perioderna. Redan i den andra minuten kunde Simen André Edvardsen tända hoppet när Karlskogas första mål kom, i och med det vaknade hemmalaget till. Kalmar studsade igång ordentligt men Karlskoga kunde stå emot, och i den 17 minuten kom även deras andra mål och det skiljde bara ett mål, forceringen som följde blev dramatisk men när matchen var slut så stod hemmalaget som segrare.

….

Det är var en match där Karlskoga började riktigt riktigt dåligt, det såg en aning håglöst ut och det fanns inget go i laget. Nu var Kalmar inte heller påslagna, men det skulle ha varit något som Karlskoga skulle ha kunnat utnyttja. Nu gjorde man inte det vilket ledde till man tappade momentum, ett spel som följde med in i andra perioden där man hamnade i ett underläge med tre mål.

Ett underläge som väckte Karlskoga inför avslutningsperioden, men det räcker inte för så bra är inte dagens Karlskoga att man bara kan kliva in och komma tillbaka. Man måste vara med från start när man vet med sig hur situationen är i tabellen, för det är ruskigt tajt lagen i mellan där nere. Inte blev ojämnare efter den här förlusten, Kalmar som innan match bara låg tre poäng bakom har nu samma poäng och ligger på platsen efter Karlskoga.

Det som såg så bra ut med åtta raka vinster har blivit fyra raka förluster, och ska man börja vinna igen så måste man snäppa upp sig ordentligt spelmässigt som mentalt. För det går inte att åka runt och se ut som blöta hundvalpar i två perioder och ligga under med tre mål, då räcker inte en period till för att vinna.

I den 42 omgången av HockeyAllsvenskan 2023/2024 är det tredjeplacerade Södertälje i tabellen som kommer till Nobelhallen, där blir det match för BIK Karlskoga på onsdag 7 februari 2024.