BIK Karlskoga fick med sig extrapoängen

By on 17 november, 2023

Under fredagen åkte BIK Karlskoga till Nybro för att ta sig an Nybro Vikings IF för den 18 omgången av Hockeyallsvenskan 2023/2024.

Karlskoga som i onsdags förlorade hemma mot Mora och behövde poäng för att ta sig från botten. Nybro å andra sidan vann senast borta mot Östersund och var sugna på mer.

Den första perioden bjöd på ett jämnt spel men utan några större chanser, det var dock Nybro som öppnade upp målkontot i den 16 minuten och ledning 1-0. Men Karlskoga ville kvittera och det lät inte vänta på sig när man i den 18 minuten kunde kvittera genom Gustaf Fransén 1-1. Men resterande del av perioden fortsatte utan större chanser. Första perioden slutade 1-1.

Andra perioden ägde Nybro och och man kunde i den 26 minuten ta ledningen 2-1. Men det räckte inte och bara drygt 3 minuter senare satte hemmalaget även 3-1. Men nu vaknade Karlskoga till och när Karlskoga fick ett powerplay i slut minutrarna och i den 40 minuten kunde bortalaget reducera genom Jesper Kokkonen 3-2.

Den tredje perioden blev jämn där Karlskoga jagade kvittering, men det skulle dröja till den 51 minuten innan Albin Eriksson kunde kvittera 3-3. Efter målet jagade båda lagen ett ledningsmål men inget av dem lyckades och tredje perioden slutade 1-0 till Karlskoga och matchen gick till förlängning.

I förlängningen var Karlskoga effektiva och efter bara 50 sekunder kunde Andre Edvardsen Simen ge bortalaget extrapoängen och vinst med 4-3.

Det var inte en allt för upphetsande match där varken tempo eller intensiviteten var särskiljt hög, dock visade Karlskoga upp fighting spirit när man orkade vända efter en tung andraperiod. Nu väntar det match redan imorgon när får ta sig an Djurgården på bortaplan, så låt oss hoppas att Karlskoga kan visa framfötterna då.