BIK Karlskoga fick med sig tre viktiga poäng borta mot Björklöven

By on 15 december, 2023

BIK Karlskoga har inte rosat marknaden i Hockeyallsvenskan säsongen 2023/2024, innan matchstart hittade man laget på en tolfte plats i ingemansland med hela åtta poäng upp till så kallat play in. Nu är det vinster som gäller om man ska upp på plats för positivt fortsatt spel när det kommer till slutspel, i kvällens match bort mot Björklöven fick Karlskoga med sig tre viktiga poäng.

Karlskoga började matchen piggt där man faktiskt tog tag i tillställningen, för att överraska Björklöven. Ett Björklöven som stod emot den inledande anstormningen, som sakta men säkert tog över matchbilden i första perioden. Karlskoga visade upp en riktigt bra tajt defensiv där man inte lämnade många öppna ytor för hemmalaget, samt att Marcus Hellgren Smed stor för en riktigt riktigt insats. Skottstatistiken vanns av Björklöven med hela 16-3, trots slutade perioden oavgjort när man gick till pausvila.

I den andra perioden var hemmalaget inte lika dominerande och Karlskoga kunde successivt komma in i det hela, där spelet utjämnades. Det ska sägas att trots Björklövens skottöverläge så var det Karlskoga som var närmast mål, med en hel del ramträffar med puck ut så såg det ut som om att målet skulle komma. Visst gjorde det det, för i den 19 minuten i en kontring kunde Karlskogas Filip Svenningsson dra in pucken bakom hemmalagets målvakt Joona Voutilainen fram till 0-1. Ett resultat som stod sig andra perioden ut.

Det ett Björklöven som kom ut i underläge och var tvungna att gå för det, vilket gjorde att spelet öppnade upp sig ordentligt. Karlskoga tog hand om den matchbilden bra där man genomförde ett fortsatt tajt defensivt spel, där man inte bjöd hemmalaget på något över huvudtaget. Nu kom en kvittering i den nionde minuten efter ett missförstånd där Marcus Hellgren Smed i Karlskogas mål fibblade till det ordentligt, och Björklöven kunde få med sig 1-1. Karlskoga lät sig inte nedslås för det, man fortsatte att komma upp i en hel del farligt kontringar där man skapade bra lägen.

Mot slutet av matchen hettade det till ordentligt, i den 14 minuten drog Björklövens Brandon Manning på sig en fem minuter lång utvisning med matchstraff på det. Det kunde Karlskoga utnyttja där man efter ett bra uppbyggt spel kunde slå in sitt andra mål och ledningsmål i den 17 minuten, målet kom genom Jesper Kokkonen. När slutsignalen gick var det Karlskoga som hade vunnit matchen, där man fick med sig tre riktigt viktiga poäng.

Sett till hela 60 minuter tycker jag att Karlskoga gjorde en helgjuten insats, där man helt klart såg ut att man byggde sitt spel bakifrån. Med det sagt så visade man upp en stabil defensiv med en vägg till målvakt i buren i form av Marcus Hellgren Smed, trots debaclet i den tredje perioden var han helt klart bäst i Karlskoga. Man gick inte heller ut stenhårt utan man ökade sin spelintensitet desto längre tiden gick, där man i den tredje perioden var i mitt tycket en aning bättre än Björklöven.

Karlskoga vann matchen rättvist sett till hur matchbilden utvecklade sig, tre viktiga poäng som just nu gör att man har sex poäng upp till sista play in plats. Med det här spelet som man visade upp i kvällens match kan man komma långt, nu handlar det om att man ska kunna behålla det till nästkommande matcher.

I nästa omgång den 28 i Hockeyallsvenskan 2023/2024 onsdag 20 december 2023 tar Karlskoga sig an Nybro i Nobelhallen, ett Nybro som har två raka förluster i bagaget.