BIK Karlskoga föll efter straffar

By on 20 oktober, 2023

Under fredagskvällen tog BIK Karlskoga emot IF Björklöven i Nobelhallen för den tionde omgången av Hockeyallsvenskan 2023.

Karlskoga kom till spel med vinst de två senaste matcherna och ett gryende självförtroende. Björklöven å andra sidan hade tre vinster på raken och tillhörde toppen av tabellen.

Det var Karlskoga som kom ut bäst i den första perioden och man skapade flera chanser, samtidigt gjorde man det svårt för Björklöven. Karlskoga presterade också ett rakare spel än vad vi sett tidigare på säsongen och i den 17 minuten kunde hemmalaget ta ledningen genom Andre Edvardsen Sime 1-0. Den första perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

Karlskoga började den andra perioden bra men det var Björklöven som kunde kvittera i den andra minuten. Karlskoga var dock inte sena att svara 16 sekunder senare satte Filip Sveningsson 2-1 för hemmalaget. Nu började Björklöven ta över spelet och efter att man klarat av en utvisning så kvitterade bortalaget 2-2 i den 36 minuten. Karlskoga forcerade mot slutet men andra perioden slutade 2-1 till Björklöven.

Den tredje perioden startade jämnt och bjöd på ett spel som böljade fram och åter när lagen bytte chanser och trots att Björklöven vann skotten stort så slutade perioden 0-0 och förlängning.

Förlängningen bjöd på bra fart från båda lagen men inga mål så matchen gick till straffar.

I straffläggningen var Björklöven starkast och vann den med 1-2. Björklöven vann matchen med 3-2 efter straffar.

En klart godkänd insats av Karlskoga och en poäng till på kontot, och nu börjar det se lite mer avslappnat ut i laget. Idag var det inte Karlskoga som gick ned sig utan i andra perioden var det Björklöven som växlade upp, men Karlskoga lyckades ändå stoppa blödningen och klara hem en poäng. Nu ser vi fram mot nästa match mot Södertälje och hoppas på fortsatt bra prestation och fler poäng.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på onsdag den 25 oktober hemma i Nobelhallen mot Södertälje SK.

Matchfakta BIK Karlskoga vs IF Björklöven

• 17.00 Mål Karlskoga, Andre Edvardsen Simen 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 12 vs IF Björklöven 8

• 20.47 Utvisning Karlskoga, två minuter Kalle Jellvert, Delay of game.
  • 21.53 Mål Björklöven, Alexander Wiklund 1-1.
  • 22.09 Mål Karlskoga, Filip Sveningsson 2-1.
  • 29.40 Utvisning Karlskoga, två minuter Team penalty, Too many players on the ice.
  • 33.11 Utvisning Karlskoga, två minuter Myles Powell, Hooking.
  • 35.28 Mål Björklöven, Nicolai Meyer 2-2.

Andra perioden slutade 1-2