BIK Karlskoga föll i tempofattig match

By on 15 november, 2023

Under onsdagen tog BIK Karlskoga emot Mora IK hemma i Nobelhallen för den 17 omgången av Hockeyallsvenskan 2023/2024.

Karlskoga kom till spel med tre raka vinster och ett krav på sig att ta poäng för att lämna bottenskrapet. Mora å andra sidan vann senast mot Brynäs men förlorade å andra sidan matchen innan den och då mot just Karlskoga, Laget jagade nu poäng för att hänga på toppen från sin fjärdeplats i tabellen.

Mora började den första perioden bäst, men inledningen var snål på chanser för båda lagen. Det skulle dröja till den 15 minuten innan Mora kunde ta ledningen 0-1. Karlskoga jobbade på men något mål blev det inte, dock fick Mora matchens första utvisning med nio sekunder kvar. Mora vann den första perioden med 1-0.

I den andra perioden kom Karlskoga ut bättre än i den första och kunde i sjätte minuten kvittera genom Simen Edvardsen 1-1. Sedan följde en period med jämnt men inte all för upphetsande spel där båda lagen kunde haft bättre tempo. Det blev följaktligen inga fler mål i perioden och den andra perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

Karlskoga kom ut med en ordentlig fart i den tredje perioden och efter 18 sekunder fick Mora en utvisning, i det efterföljande powerplayet kunde sedan Karlskoga sätta 2-1 genom Theodor Pistek. Nu började det bli lite grinigt på plan och Mora jagade kvittering vilket de också lyckades få dryga tre minuter senare 2-2. Efter Kvitteringen var det Karlskoga som jagade för att återta ledningen, men när Karlskoga åkte på en utvisning så var det istället Mora som kunde göra 2-3 i den 56 minuten. Karlskoga fortsatte jakten nu på en kvittering och tidigt i den 58 minuten tog man ut målvakten när Mora åkte på ytterligare en utvisning. Hemmalaget lyckades inte göra mål i spelet sex mot fyra och när Mora blev fulltaliga så fortsatte man spelet i sex mot fem. I den 60 minuten var det dock Mora som kunde slå in 2-4 i tomt mål och där med punktera matchen. Matchen slutade 4-2 till Mora.

Det här var ingen vidare match från något av lagen där tempot inte riktigt ville infinna sig. Jag tycker att Karlskoga var på väg upp några gånger men det kändes som om inget av lagen riktigt hade orken. Nu borde det inte ha varit något problem med ork för Karlskogas spelare då de kom från fyra dagars speluppehåll så var felet låg har jag svårt att se, men det var kanske ett bakslag på de tre raka vinster man skrapat ihop. Det är dock inte riktigt läge att tappa poäng nu när man börjat sin långa klättring från bottenträsket och jag hoppas att detta bara var en parantes.

Näst match spelar Karlskoga på fredag den 17 november borta mot Nybro Vikings IF.