BIK Karlskoga föll mot återvändarna

By on 8 september, 2023

Under fredagen var det åter dags för BIK Karlskoga att spela ännu en träningsmatch inför Hockeyallsvenskan 2023/2024 där man ställdes mot Nybro Vikings IF.

Karlskoga som vann senast borta mot AIK med 1-5. Nybro å andra sidan förlorade mot IK Oskarshamn, laget är också återkommlingar till Hockeyallsvenskan tär man tidigare huserade mellan 2002 och 2009.

Karlskoga började den första perioden bäst men det blev ändå Nybro som fick första målet i den tredje minuten 1-0 till hemmalaget. Nybro fortsatte att ligga på och pressa Karlskoga som nu verkade ha vaknat, dock innebar det att de drog på sig ett par utvisningar och i den 13 minuten kunde Nybro sätta kvällens andra mål i just nummerärt överläge 2-0. Karlskogas största problem var att man slarvade i uppspelen och det var ett sådant misstag som ledde till Nybros tredje mål i den 20 minuten 3-0 till Nybro. Nybro vann den första halvleken med 3-0.

Den andra perioden blev bättre för Karlskoga där man var mer bestämda i sitt spel och i den åttonde minuten kunde bortalaget reducera genom Måns Krämer 3-1. Efter målet blev Kokkonen utvisad och det var mycket nära ett mål för Nybro, men bortalaget kunde hålla tätt i boxplay den här gången. Nu blev spelet ganska jämnt men Karlskoga behöll sitt bättre försvarsspel, men det blev inga större chanser mer för något av lagen och perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

Tredje perioden bör ganska oorganiserat från båda lagen och det skulle dröja till den tionde minuten innan Karlskoga kunde reducera till 3-2. Efter målet vaknade Karlskoga upp på riktigt och jagade kvittering. I den 14 minuten lyckades Karlskoga sen kvittera men målet blev bortdömt för hög klubba. I den 18 minuten tog Karlskoga ut målvakten och satsade allt på en kvittering, men forceringen höll inte och Nybro vann med 3-2.

En match med lite olika ansikten men där den första gick till Nybro och där Karlskoga sedan fick jaga. Nu gäller det för Karlskoga att få till sina förstaperioder, för när Hockeyallsvenskan drar igång så gäller det att man är på tårna från start.

Nästa match spelar BIK Karlskoga den 13 september hemma i Nobelhallen mot Nybro Vikings IF.