BIK Karlskoga föll tungt mot Mora IK

By on 29 oktober, 2021

Under fredagen åkte BIK Karlskoga till Mora för att i den elfte omgången av Hockeyallsvenskan 2021/2022 ta sig an IK Mora.

Karlskoga vann senast borta mot Almtuna och till kvällens match var lagkaptenen Mikael ”Daggen” Eriksson tillbaks efter sin avstängning. Mora å andra sidan förlorade stort senast mot Björklöven och var sugna på revansch.

Det var Mora som kom ut bäst i den första perioden och redan i den tredje minuten kunde hemmalaget ta ledningen med 1-0. En drömstart för Mora och Karlskoga verkade ha  svårt att komma igång och framför allt så sköt man inte speciellt mycket, bakåt höll man dock tätt så perioden slutade 1-0 till Mora.

Mora fortsatte att spela bra även i den andra perioden och i femte minuten kunde man utöka sin ledning till 2-0. Karlskoga fortsatte att ha det svårt med det offensiva spelet och lyckades helt enkelt inte få puckarna på mål. Mot slutet av perioden drog Karlskoga på sig ett par utvisningar och under det andra powerplayet kunde Mora utöka ledningen ytterligare till 3-0. Perioden slutade 2-0 till Mora.

Det var ett helt annat Karlskoga som kom ut till den tredje perioden och redan i den tredje minuten kunde man reducera genom Henrik Björklund i powerplay. Sen började den verkliga jakten på reducering och i fjärde minuten reducerade Gustaf Franzén till 3-2. Karlskoga körde nu för öppna spjäll, de förde det mesta av spelet och skapade en hel del vassa chanser. Men när Karlskoga tog ut målvakten så kunde Filip Lennström sno åt sig pucken och sätta 4-2 i tom kasse. Efter målet gick luften ur Karlskoga och Johan Persson kunde sätta 5-2 med 36 sekunder kvar. Matchen slutade 5-2.

Inte någon vidare match från Karlskoga då man totalt tappade de två första perioderna, då Mora hade allt spel och Karlskoga bara sköt åtta skott. När man spelar så illa så spelar det ingen roll att man gör en helt okej tredje period. Nu gäller det att ladda om då nästa match är redan imorgon.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på Lördag den 30 Oktober hemma mot Västerås IK.

Matchfakta:

Första perioden tredje minuten mål Mora, Nils Thomasson satte 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till Mora
Skottstatistik första perioden Mora IK 10 – BIK Karlskoga 5

Andra perioden femte minuten mål Mora, Macintyre Bobby Thomas satte 2-0. Sjätte minuten utvisning Mora, två minuter Lukas Wernblom Roughing. Utvisning Mora, två minuter Steven Seigo Roughing. Utvisning Karlskoga, två minuter Arvid Aronsson Roughing. Utvisning Karlskoga, två minuter Johan Larsson Roughing. Spel fyra mot fyra, inget resultat.12 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Sebastian Fakt Cross-checking. Powerplay Mora, inget resultat. 14 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Arvid Aronsson Slashing. Powerplay Karlskoga, mål Mora Axel Bergkvist satte 3-0. 16 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Johan Larsson Interference. Powerplay Mora, inget resultat.

Andra perioden slutade 2-0 till Mora
Skottstatistik andra perioden Mora IK 13 – BIK Karlskoga 3

Tredje perioden andra minuten utvisning Mora, två minuter Axel Bergkvist Hooking. Powerplay Karlskoga, mål Karlskoga Henrik Björklund reducerade 3-1. Fjärde minuten mål Karlskoga, Gustaf Franzén reducerade till 3-2. Fjärde minuten utvisning Karlskoga, två minuter Oscar Eriksson Interference. Powerplay Mora, inget resultat. 19 minuten mål Mora, Filip Lennström satte 4-2. 20 minuten mål Mora, Johan Persson satte 5-2.

Tredje perioden slutade 2-2