BIK Karlskoga föll tungt mot Västerås

By on 7 oktober, 2022

Under fredagen tog BIK Karlskoga emot Västerås IK hemma i Nobelhallen för den femte omgången av Hockeyallsvenskan 2022/2023.

Karlskoga fick senaste matchen säsongens första förlust men har innan det vunnit de tre inledande matcherna. Även Västerås förlorade sin senaste match mot MODO med hela 1-7 på hemmaplan, så båda lagen var revanschsugna.

Det blev en jämn inledning på den första perioden där dock Västerås fick till fler skott mot mål än vad Karlskoga fick, men i den 13 minuten kunde ändå Karlskoga ta ledningen genom Ludwig Persson 1-0. Efter målet fortsatte perioden som innan med ett övertag i skott från gästerna men där kvalitén inte var tillräckligt för att lura Marcus Hellgren Smed som gjorde en bra period. Första perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

När den andra perioden började kunde man känna igen spelmönstret från första perioden med ett Västerås som hade mycket puck och sköt mycket. I den 22 minuten fick så Västerås ett powerplay och i det kunde man kvittera 1-1. Västerås fortsatte sitt skott villiga spel och i den 35 minuten kunde bortalaget ta ledningen 1-2 efter en lite slumpartad chans. Karlskoga fick under perioden några powerplay men timingen ville inte sitta och de blev ganska ofarliga. Andra perioden slutade 2-0 till Västerås.

Spelet från de två föregående perioderna fortsatte i den tredje med ett kraftigt spelövertag för bortalaget och efter drygt fyra minuter kunde Västerås sätta sitt andra powerplay mål för kvällen och utöka ledningen till 1-3. Karlskoga försökte men lyckades inte få igång skyttet, men i den 56 minuten kunde hemmalaget reducera genom Kalle Jellvert när Västerås målvakt var ute och spelade bakom målet 2-3. Efter målet gick Karlskoga fult ut för en kvittering och tog ut målvakten, men då kunde Västerås i den 59 minuten snappa åt sig pucken och sätta 2-4. Karlskoga lyckades sedan inte etablera något riktigt spel och perioden slutade 2-0 till Västerås.

Ännu en förlust för Karlskoga och idag jämfört med förra matchen så var inte laget mentalt på planen, jag vet inte om morgondagens match mot Södertälje spökade med deras mentala uppladdning. Oavsett hur det är med den saken så går det inte att vinna när man skjuter mindre än hälften så många skott som motståndarna, så det gäller att komma tillbaks på skridskorna så att säga.

Nästa match spelar BIK Karlskoga imorgon lördagen den 8 oktober borta mot Södertälje SK.

Matchfakta BIK Karlskoga vs Västerås IK

• 12.53 mål Karlskoga, Ludwig Persson satte 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 4 – Västerås IK 11

• 21.33 utvisning Karlskoga, två minuter Måns Krämer Slashing. Powerplay Västerås, mål Isak Skedung kvitterade 1-1.
  • 24.14 utvisning Västerås, två minuter Oliver Bohm Holding. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 30.02 utvisning Västerås, två minuter Mikael Frycklund Holding. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 34.54 mål Västerås, Gabriel Kangas satte 1-2.
  • 36.24 utvisning Västerås, två minuter Isak Skedung Slashing. Powerplay Karlskoga, utan resultat.

Andra perioden slutade 2-0 till Västerås
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 7 – Västerås IK 15

• 44.09 utvisning Karlskoga, två minuter Åke Stakkestad Slashing. Powerplay Västerås, mål Lukas Zetterberg satte 1-3.
  • 55.45 mål Karlskoga, Kalle Jellvert reducerade 2-3.
  • 58.13 mål Västerås, Alexander Lundsjö satte 2-4.

Tredje perioden slutade 2-0 till Västerås