BIK Karlskoga förlorade mot nykomlingen

By on 6 oktober, 2023

Under fredagskvällen tog BIK Karlskoga emot Nybro Vikings IF för den femte omgången av Hockeyallsvenskan 2023.

Karlskoga som fortfarande väntade på första poängen den här säsongen låg inför matchen klart sist i tabellen. Nybro å andra sidan förlorade senast mot AIK men hade dessförinnan vunnit samtliga matcher och återfanns på en andra plats i tabellen.

Karlskoga var helt klart bäst i den första perioden där man pressade Nybro och skapade flera riktigt vassa lägen. Hemmalaget hade även två powerplay som likt tidigare på säsongen inte renderade i några mål. Trots att Karlskoga vann skotten med 15-4 så slutade första slutade första halvleken 0-0.

Den andra perioden började med bra spel från Karlskoga och i den 23 minuten fick man möjligheten att spela powerplay, men det blev en kalldusch då Nybro satte ledningsmålet i numerärt underläge 0-1 till Nybro. Men svaret lät inte vänta på sig och bara 32 sekunder senare kunde Karlskoga svara genom Hampus Plato, kvitterat 1-1. Nu blev spelet mer jämnt men i den 36 minuten var det Nybro som återtog ledningen efter en rörig situation framför Karlskogamålet 1-2 till Nybro. Karlskoga fick sedan chansen att kvittera i powerplay men andra perioden slutade 2-1 till Nybro.

I den tredje satsade Karlskoga hårt framåt för en kvittering, men trots att man skapade riktigt vassa lägen så förmådde man inte göra något mer mål. Nykomlingen Nybro kunde hålla emot och vann matchen med 2-1 vilket sätter dem i ledningen av Hockeyallsvenskan 2023.

Nu tror jag att vi att vi kan utropa kris i Karlskoga för något poäng borde man ha lyckats skrapa ihop på de fem matcher man spelat. Att man dessutom gjort noll mål i powerplay är smått fascinerande, jag skulle någonstans vilja jämföra med ÖSKs prestation i fotbollens superetta men även om de över säsongen presterat under all kritik så har de ändå tagit poäng. Att ett lag som gjort mål i samtliga matcher de spelat fortfarande inte tagit poäng är helt enkelt svårt att smälta och jag är rädd för att laget snart börjar ta skada av situationen om det inte redan gjort det. Det är i alla fall bortom att få till en vändning och börja ta poäng eller i alla fall göra mål i powerplay.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på onsdag den 11 oktober borta mot Brynäs IF.

Matchfakta BIK Karlskoga vs Nybro Vikings IF

• 09.34 Utvisning Nybro, två minuter Daniel Ljungman, Tripping.
  • 14.10 Utvisning Karlskoga, två minuter Viktor Lennartsson, Roughing.
  • 14.10 Utvisning Nybro, två minuter Niklas Nilsson, Roughing.
  • 15.34 Utvisning Nybro, två minuter Juho Liuksiala, Slashing.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 15 vs Nybro Vikings IF 4

• 22.52 Utvisning Nybro, två minuter Janne Väyrynen, Hooking.
  • 24.26 Mål Nybro, Juho Liuksiala 0-1.
  • 24.58 Mål Karlskoga, Hampus Plato 1-1.
  • 35.33 Mål Nybro, Hugo Fransson 1-2.
  • 36.49 Utvisning Nybro, två minuter Maxim Golod, Interference on the goalkeeper.

Andra perioden slutade 2-1 till Nybro