BIK Karlskoga förlorade på två slumpmål

By on 22 september, 2023

BIK Karlskoga har av åtta träningsmatcher bara vunnit två, inget direkt imponerande facit. Nu betyder de resultaten egentligen ingenting, för det är nu allvaret börjar när Hockeyallsvenskan 2023/2024 drar igång. Det Karlskoga på hemmais där man tog emot Östersunds IK, där det blev en tillställning som man förlorade på två slumpmål från gästerna.

Det var ett riktigt taggat Karlskoga som kom ut och tog tag i tillställningen till den grad att man dominerade, Östersund var på efterkälken i alla lägen. Vilket ledde till att hemmalaget kunde ta ledningen i den nionde minuten, 1-0 genom Theodor Pistek. Precis efter ledningsmålet kom kvitteringen från Östersund, ett mål som dömdes bort efter en lång videogranskning, Karlskogas målvakt Marcus Hellgren-Smed hade blivit störd.

När matchen väl var igång igen så hade det fina spelet från Karlskogas sida försvunnit, det var som om man inte var med på isen. Det resulterade i att Östersund kunde kvittera i den elfte minuten, ett mål som kom efter mycket trafik framför Karlskogas mål. Nu ryckte hemmalaget upp sig efter par minuters dipp, men man var inte uppe på den nivå man hade inledningsvis. Första perioden slutade oavgjort.

Den andra perioden blev till en mer jämn tillställning sett till första delen, i den sjunde minuten hade Östersund en puck inne som dömdes bort efter att en spelare återigen hade stört Hellgren-Smed i Karlskogas kasse. Nu hindrade det inte gästerna från att ta ledningen då tvåan kom i den 14 minuten, den här gången efter att pucken först tog på hemmaspelare för sedan studsa i mål via en motståndare. Målet kom att gå under kategorien flippermål, riktig otur för Karlskoga, andra perioden slutade med Östersund i ledning.

I den tredje perioden var det Östersund som ville mer och Karlskoga som tappade spelet en aning. Gästernas tredje mål kom i den sjätte minuten där Östersunds Josef Ingman bara svepte iväg pucken med ett handledsskott, pucken gick in i mål till vänster om Hellberg-Smed som inte såg pucken alls då han mer eller mindre hade en vägg med spelare framför sig. Minuten senare hade Karlskoga växlar upp och tryckte på mot gästernas mål, i den sjunde minuten kunde Alexander Leandersson trycka upp pucken i nättaket i gästernas mål till 2-3.

Karlskoga försökte att komma ifatt men man var egentligen inte riktigt när, istället för att hålla huvudet kallt och jaga så tappade man spelet och drog på sig utvisningar. Det är inget att rekommendera då det som oftast inte leder till vinst, det gjorde det inte den här gången heller och Östersund punkterade matchen med mål i öppen kasse med en sekund kvar. Karlskoga förlorade till slut med 2-4

Sett till helheten så genomförde Karlskoga en riktig ojämn insats där man började på topp under de tio första minutrarna, sen följde en blandad kompott utan att man kom tillbaka upp på den inledande toppen. Andra och tredje målet som kom från Östersund kan inte klandras Karlskogas målvakt Marcus Hellgren-Smed, inte heller defensiven. Det var helt enkelt två slumpmål som avgjorde, men med en mer jämn insats från hemmalaget kunde det ha varit mer mål till Karlskoga.  Gästerna bjöd på en mer jämn insats, något som gjorde att det var de som kunde få med sig tre poäng i premiären av Hockeyallsvenskan 2023/2024.

I den andra omgången av Hockeyallsvenskan 2023/2024 möter Karlskoga Tingsryd onsdag 27 september 2023, det gör man i Nobellhallen.


Matchfakta BIK Karlskoga vs Östersunds IK

Första perioden

 • 08.00 Mål Karlskoga, 1-0 Theodor Pistek.
 • 10.40 Mål Östersund, 1-1 Max Krogdahl.
 • 15.58 Utvisning Östersund, två minuter Josef Ingman, Tripping.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 10 vs Östersunds IK 4

Andra perioden

 • 21.29 Utvisning Karlskoga, två minuter Jesper Kokkonen, Holding.
 • 29.25 Utvisning Östersund, två minuter Max Krogdahl, Hooking.
 • 33.54 Mål Östersund, 1-2 Sebastian, Benker.
 • 36.51 Utvisning Östersund, två minuter Grant Mismash, Holding.
 • 38.37 Utvisning Östersund, två minuter Grans Mismash, Leaving the bench.

Andra perioden slutade 1-0 till Östersund
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 6 vs Östersunds IK 8

Tredje perioden

 • 45.02 Mål Östersund, 1-3 Josef Ingman.
 • 46.15 Mål Karlskoga, 2-3 Alexander Leandersson.
 • 49.26 Utvisning Karlskoga, två minuter Viktor Lennartsson.
 • 49.26 Uvisning Östersund, två minuter Sebastian Falk.
 • 55.29 Utvisning Östersund, två minuter för många spelare på isen.
 • 58.07 Utvisning Karlskoga, två minuter Rikard Olsén, Hooking.
 • 58.54 Timeout Karlskoga.
 • 59.12 Målvakt ut Karlskoga.
 • 59.59 Mål Östersund i tom målbur, 2-4 Sebastian Fakt.

Tredje perioden slutade 2-1 Östersund
Skottstatistik tredje perioden BIK Karlskoga 5 vs Östersunds IK 7

Matchen slutade BIK Karlskoga 2 vs Östersunds IK 4
Skottstatistik matchen BIK Karlskoga 21 vs Östersunds IK 20

Anders Olofsson, Sport | Hockey, Karlskoga
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login