BIK Karlskoga förlorade slarvig match mot Almtuna IS

Av på 29 december, 2018

BIK Karlskoga mötte Almtuna IS i den 32 omgången av HockeyAllsvenskan på bortaplan, ett Karlskoga som inför match hade ett par frågetecken där några hade drabbats av nya skador. Trots bortais så hade Karlskoga ett massivt stöd, hela fyra busslaster med supportrar var på plats.

Första perioden bestod till stor del av kamp och inget organiserat spel, spelmässigt var BIK Karlskoga en aning bättre trots ett övertag i skottstatistiken för Almtuna.

BIK Karlskoga började den andra perioden bäst och tog ledningen tidigt, men Almtuna IS kom till baka och lyckades kvittera samt ta ledningen, det sista målet gjorde Almtuna i numerärt underläge.

Den tredje perioden blev som den första med mycket kamp och inte så mycket organiserat spel, dock lyckade Almtuna bäst med att ta vara på sina chanser.

Denna match lyckades inte Karlskoga med att få till sitt spel utan drogs med i Almtunas böljande och ryckiga spel nu gäller det att samla ihop sig och utnyttja ledigheten för att synka samman laget igen.

Trots förlusten ligger Karlskoga kvar på tredjeplatsen en poäng före Västerås.


Fakta:

Första perioden minut sex utvisning Almtuna, Simon Johansson två minuter för tripping, powerplay Karlskoga som inte gav något. 

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden Almtuna IS 15 – BIK Karlskoga 12

Andra perioden han bli en minut gammal innan Axel Lindström satte ledningsmålet för Karlskoga 1-0, minut tre utvisning Almtunas, Lucas Sandström två minuter för slashing, powerplay Karlskoga som inte gav något, minut åtta utvisning Karlskoga, Dennis Fröland två minuter för tripping, powerplay Almtuna som inte gav något, i den 13 minuten sätter Fredrik Forsberg kvitteringen för Almtuna 1-1, minut 19 utvisning Almtuna, Jacob Svensson två minuter för holding, powerplay för Karlskoga men det blev Almtuna som slog in ledningsmålet 2-1 genom Viktor Rollin-Carlsson , 

Andra perioden slutade 2-1 till Almtuna IS
Skottstatistik andra perioden Almtuna IS 15 – BIK Karlskoga 22

Tredje perioden i 19 minuten tar Karlskoga ut målvakten, i 20 minuten sätter Erik Santesson 3-1 målet för Almtuna i tomt mål, med sju sekunder kvar reducerar Karlskoga genom Fredrik Höggren 2-3.

Tredje perioden slutade 1-1
Skottstatistik tredje perioden Almtuna IS 9 – BIK Karlskoga 14

Matchen slutade Almtuna IS 3 – BIK Karlskoga 2
Skottstatistik matchen Almtuna IS 39 – BIK Karlskoga 44

Karl-Johan Sandberg, Sport | Hockey
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in