BIK Karlskoga föll tungt i tredje perioden

By on 29 september, 2023

Under fredagskvällen var det dags för BIK Karlskoga att ta sig an Almtuna IS i den tredje omgången av Hockeyallsvenskan.

Karlskoga hade inför matchen förlorat sina två första matcher och behövde vända på trenden. Almtuna å andra sidan föll på övertid senast och hade skrapat ihop ett poäng så här långt.

Den första perioden blev en svängig historia där inget av lagen presterade något vidare bra spel. Det var heller inga problem för de två målvakterna att hålla nollan så första perioden slutade 0-0.

I den andra perioden blev det bättre fart från båda lagen men framför allt från Karlskogas sida. Det var dock Almtuna som kunde trycka in det första målet för kvällen när Karlskoga hade en spelare utvisad.  Men Karlskoga jobbade på och tio minuter senare kunde Karlskoga kvittera 1-1 genom Theodor Pistek. Efter målet fortsatte Karlskoga att göra jobbet och kunde i den 38 minuten Hampus Plato ge Karlskoga ledningen 1-2. Karlskoga vann den andra perioden med 2-1.

Det var ett helt annat Almtuna som kom ut till den tredje perioden och som redan i den 44 minuten kvittera till 2-2. Sen var det Almtuna som gällde och även om Karlskoga hade några chanser så var man aldrig riktigt näta när hemmalaget i den 47 minuten tog ledningen med 3-2 och senare när Karlskoga försökte kvittera 4-2 i tomt mål. Matchen slutade 4-2 till Almtuna.

Karlskoga fortsätter att underprestera och lagets powerplay är verkligen bedrövligt där man ännu inte gjort ett enda mål i spelformen hittills. Idag fick man även chansen att spela fem mot tre men inte heller detta spelade någon roll. Laget spelar enligt min uppfattning alldeles för snällt och man såg att laget gick betydligt bättre i den andra perioden där det var grinigare och fler utvisningar. Nu får nog Dennis Hall börja fundera lite på i alla fall powerplayet även om det är tidigt på säsongen.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på onsdag den 4 oktober borta mot Kalmar HC.