BIK Karlskoga klarade inte av Mora

By on 8 mars, 2024

Under fredagen tog BIK Karlskoga emot Mora IK hemma i Nobelhallen för den sista omgången av Hockeyallsvenskan 2023/2024.

Karlskoga vann åter senast borta mot Nybro och låg nu två poäng från Björklöven på sjätteplatsen. Mora å andra sidan var bara två poäng från Djurgården på en fjärdeplats.

Det var Mora som började den första perioden bäst och kunde redan i den sjunde minuten ta ledningen 0-1. Mora fortsatte att pressa Karlskoga som försvarade sig bra och kunde jobba sig in i matchen, i den 17 minuten kunde sedan hemmalaget kvittera 1-1 genom Andre Edvardsen Simen. Efter målet blev matchen jämn och perioden slutade 1-1.

I den andra perioden kunde Karlskoga periodvis pressa på även om spelet var jämnt. Men inget av lagen lyckades göra några mål, detta trots att Mora fick tillfälle att spela fem mot tre i två minuter. Den andra perioden slutade 0-0.

Tredje perioden blev irriterad där Mora tog ledningen i den 44 minuten. Men Karlskoga gnetade på och i den 57 minuten kunde hemmalaget kvittera genom Viktor Lennartsson 2-2. Karlskoga hade nu bra tryck mot Moras mål, men i den 58 minuten kunde Mora vända spelet och sätta 2-3. Det blev rejält tjurigt och lagen fick två utvisningar var, spelet fortsatte dock fem mot fem. Trots att Karlskoga satsade hårt framåt och tog ut sin målvakt så kunde Mora hålla undan och vinna matchen. Matchen slutade 3-2 till Mora.

En okej match från Karlskogas sida som slutade med att båda lagen behöll sin placering. Nu väntar åttondelsfinal med start på måndag mot Kalmar HC.