BIK Karlskoga klarade tre poäng

By on 4 mars, 2022

Under fredagskvällen tog BIK Karlskog emot Tingsryds AIF hemma i Nobelhallen för den 50 omgången av Hockeyallsvenskan 2021/2022.

Karlskoga som senast vann mot Västervik i förlängningen och jagade MODO på andraplatsen. Tingsryd å andra sidan hade förlorat sina tre senaste matcher och behövde poäng för att kunna hålla sig borta från kvalplatsen.

Den första perioden blev en slarvig historia från båda lagen med många missade passningar och skott. Spelmässigt var det en viss fördel för Karlskoga men den första perioden slutade 0-0.

Även den andra perioden blev en slarvig och svängig historia, där åter Karlskoga var närmast att ta ledningen. Även om spelat var bättre än i den första perioden så var det inte mycket att hänga i julgranen och perioden slutade 0-0.

I den tredje perioden blev mer tillknäppt då Karlskoga anföll och Tingsryd kontrade, så när halva perioden gått så stod det fortfarande 0-0. Känslan var att Tingsryd verkligen ville få med sig minst en poäng från matchen. Karlskoga skapade en ordentlig press men det var vid en Tingsryd kontring som hemmalaget kunde sno åt sig pucken och Aleksi Rekonen sätta 1-0. Mot slutet fick Karlskoga en utvisning samtidigt som bortalaget valde att plocka ut målvakten, men trots att Tingsryd var två fler utespelare på banan lyckades man inte få in något mål. Karlskoga vann matchen med 1-0.

Det här var ingen höjdarmatch och känslan var att Karlskoga redan hade tankarna på morgondagens match mot HV71, okoncentrerat och slarvigt men som tur var klarade inte Tingsryd av att utnyttja detta. Nu väntar serieledarna imorgon och jag förväntar mig ett helt annat fokus.

Nästa match spelar BIK Karlskoga imorgon lördag hemman i Nobelhallen mot serieledaren HV71.

Matchfakta BIK Karlskoga vs Tingsryds AIF

• 4 minuten utvisning Tingsryd, två minuter Kim Tallberg Slashing. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 13 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Philip Eriksen Tripping. Powerplay Tingsryd, utan resultat.
  • 19 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Johan Larsson Interference. Powerplay Tingsryd, utan resultat.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 5 – Tingsryds AIF 6

• 8 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Janne Tavi Hooking. Powerplay Tingsryd, utan resultat.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 13 – Tingsryds AIF 8

• 2 minuten utvisning Karlskoga, två minuter utvisning Albert Lyckåsen Hooking. Powerplay Tingsryd, utan resultat.
  • 16 minuten mål Karlskoga, 1-0 Aleksi Rekonen.
  • 19 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Kalle Jellvert Slashing. Powerplay Tingsryd, utanresultat.

Tredje perioden slutade 1-0 till Karlskoga