BIK Karlskoga krossade Kalmar i andra åttondelen

By on 13 mars, 2024

Under onsdagskvällen var det dags för BIK Karlskoga att ta emot Kalmar HC för den andra åttondelsfinalen av Hockeyallsvenskan 2023/2024.

Karlskoga var tvungna att vinna för att dra åttondelsfinalen till en tredje avgörande match efter att ha förlorat borta i Kalmar i måndags, det var de enkla förutsättningar som gälde när pucken släpptes i Nobelhallen.

Det var Kalmar som direkt på nedsläpp skapade en mycket vass chans dubbelchans som dock Marcus Hellgren Smed kunde klara av. Strax där efter i den andra minuten klev Henrik Larsson fram och satte Karlskogas första mål 1-0. Efter gästernas rivstart kändes det lite som om de fick punktering när Viktor Lennartsson i den tredje minuten kunde göra 2-0 för Karlskoga. Hemmalaget fortsatte att trycka på och i den tionde minuten kunde Karlskoga utöka ledningen genom Stefan Milosevic som satte 3-0. Efter målet så valde Kalmar att byta målvakt. Nu blev matchen betydligt mycket mer grinig och det blev rejält med utvisningar för båda lagen. Några fler mål blev det dock inte så perioden slutade 3-0 till Karlskoga.

Karlskoga fortsatte att rulla på i den andra perioden och när Kalmar fick en utvisning i den 34 minuten så kunde Otto Stenberg utnyttja powerplayet och göra 4-0 för hemmalaget. Andra perioden bjöd dock inte på lika många mål och faktiskt inga utvisningar som den första, så trots att båda lagen hade flera chanser så slutade perioden 1-0 till Karlskoga.

I den tredje perioden rivstartade Karlskoga och kunde efter mindre än två minuter sätta 5-0 genom Andre Edvardsen Simen. Nu var åter utvisnings racet igång och i ett powerplay i den 55 minuten kunde Karlskoga åter göra mål genom Theodor Pistek, när han öppnade målkontot i slutspelet 6-0 till hemmalaget. Efter ytterligare ett par utvisningar så kunde man konstatera att Marcus Hellgren Smed kunnat hålla nollan och Karlskoga vunnit med 6-0.

En mycket bra prestation från Karlskoga där man putsat bort alla problem man hade i förlustmatchen i Kalmar. Nu gick man betydligt rakare på mål och det gav resultat, nu hoppas jag att laget hittat nycklarna för att ta slutspelsplatsen när åttondelsfinalen avgörs imorgon i Nobelhallen.

Den direkt avgörande åttondelsfinals matchen spelar BIK Karlskoga mot Kalmar HC hemma i Nobellhallen imorgon torsdag den 14 mars.

Matchfakta  BIK Karlskoga vs Kalmar HC

• 01.32 Mål Karlskoga, Henrik Larsson 1-0.
  • 02.56 Mål Karlskoga, Viktor Lennartsson 2-0.
  • 04.47 Utvisning Kalmar, två minuter Tim Welin, Delay of game.
  • 09.31 Mål Karlskoga, Stefan Milosevic 3-0.
  • 09.31 Målvaktsbyte Kalmar.
  • 11.54 Utvisning Karlskoga, två minuter Viktor Lennartsson, Roughing.
  • 11.55 Utvisning Kalmar, två minuter Teemu Väyrynen, Interference.
  • 12.17 Utvisning Kalmar, två minuter Sebastian Ottosson, Hooking.
  • 18.24 Utvisning Karlskoga, två minuter Albin Eriksson, Roughing.
  • 18.24 Utvisning Karlskoga, två minuter Theodor Pistek, Roughing.
  • 18.24 Utvisning Kalmar, två minuter Theoklis Theocharidis, Roughing.
  • 18.24 Utvisning Kalmar, två minuter Jesper Broeng, Tripping.
  • 18.24 Utvisning Kalmar, två minuter Gabriel Olsson, Roughing.

Första perioden slutade 3-0 till Karlskoga.
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 11 vs Kalmar HC 7.

• 33.06 Utvisning Kalmar, två minuter Victor Laz, Tripping.
  • 33.35 Mål Karlskoga, Otto Stenberg 4-0.

Andra perioden slutade 1-0 Karlskog.
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 14 vs Kalmar HC 11.

• 41.47 Mål Karlskoga, Andre Edvardsen Simen 5-0
  • 50.14 Utvisning Kalmar, två minuter Theoklis Theocharidis, Slashing.
  • 50.14 Utvisning Karlskoga, två minuter Viktor Lennartsson, Unsportsmanlike Conduct.
  • 52.19 Utvisning Karlskoga, två minuter Jesper Kokkonen, Slashing.
  • 54.41 Utvisning Kalmar, fem minuter Jesper Sellin, Boarding.
  • 54.46 Mål Karlskoga, Theodor Pistek 6-0.