BIK Karlskoga skapade slagläge för semifinal plats

By on 22 mars, 2024

Under fredagen var det dags för kvartsfinal tre i Hockeyallsvenskan och BIK Karlskoga tog emot Södertälje SK hemma i Nobelhallen.

Karlskoga ledde inför matchen kvartsfinalserien med 2-0 efter två vinster borta i Södertälje, där båda matcherna gått till förlängning.

Södertälje kom ut heta direkt i den första perioden, men Karlskogas försvar höll bra och man kunde hålla bortalaget på utsidan. Karlskoga kom sen in mer och mer och kunde skapa flera farliga chanser, det skulle dock dröja till den 20 minuten innan Eskild Bakke Olsen kunde sätta 1-0 till hemmalaget. Första perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

Den andra halvleken blev ganska jämn, men det var fortfarande Karlskoga som skapade mest med flera farliga chanser. Men inget av lagen hade skärpan i avsluten för att göra mål och andra perioden slutade 0-0.

Till den tredje perioden hade Södertälje skärpt till sitt spel och i den 51 minuten kunde bortalaget kvittera 1-1, och bara en knapp minut senare kunde man även ta ledningen 1-2 för Södertälje. Karlskoga krigade nu för en kvittering och i den 56 minuten kunde så Hampus Plato via ribba och utespelares nacke kvittera 2-2, och matchen gick till förlängning. Tredje perioden slutade 2-1 till Södertälje.

Den fjärde perioden blev intensiv där båda lagen hade flera chanser, dock lyckades inte något av lagen att göra mål och det blev en femte period.

Femte perioden blev bara drygt två minuter gammal innan Kalle Jellvert sätta segermålet och den tredje vinsten och matchboll i kvartsfinalserien.

Åter en kämpa insatts från Karlskoga där man först tar ledningen i slutet av den första perioden. I den andra släpper man sedan in Södertälje spelmässigt, något som Södertälje utnyttjar i den tredje perioden när man gör två snabba mål och Karlskoga går ned sig lite. Men laget lyfte sig i förlängningen och jag kan inte hjälpa att tycka att det ser ut som om Karlskoga har lite bättre kondition än Södertälje. Nu har man dock skapat sig ett grepp om semifinalplatsen och skall Södertälje mota det så får man dra serien till sju matcher. Det blir i alla fall intressant att se om Karlskoga kan avgöra redan på söndag och säkra avansemang.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på söndag den 24 mars hemma i Nobelhallen när kvartsfinal fyra går av stapeln.

Matchfakta BIK Karlskoga vs Södertälje SK

• 8.58 Utvisning Karlskoga, två minuter Hampus Plato, Roughing.
  • 8.58 Utvisning Södertälje, två minuter Christopher Liljewall, Roughing.
  • 11.02 Utvisning Karlskoga, två minuter Otto Stenberg, Tripping.
  • 19.39 Mål Karlskoga, Eskild Bakke Olsen 1-0.
  • 20.00 Utvisning Karlskoga, två minuter Jesper Kokkonen, Tripping.

Första perioden slutade 1-0 till Karlskoga.
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 7 vs Södertälje SK 11.

• 27.59 Utvisning Södertälje, två minuter Henrik Malmström, Tripping.

Andra perioden slutade 0-0.
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 11 vs Södertälje SK 5.

• 48.50 Utvisning Karlskoga, två minuter Måns Krämer, Tripping.
  • 50.36 Mål Södertälje, Hampus Harlestam 1-1.
  • 51.16 Mål Södertälje, Jacob Dahlström 1-2.
  • 51.36 Utvisning Södertälje, två minuter Olli Vainio, Holding.
  • 53.55 Utvisning Södertälje, två minuter Team penalty, Too many players on the ice.