BIK Karlskoga slog AIK med råge

By on 5 september, 2023

Under tisdagen åkte BIK Karlskoga till Stockholm och Hovet för att ta sig an AIK i den femte träningsmatchen inför Hockeyallsvenskan 2023/2024.

I den första träningsmatchen mot AIK ledde Karlskoga med 2-0 inför tredje perioden när AIK satte in hög växeln och gjorde fem mål för vinst med 2-5, så Karlskoga var naturligtvis sugna på revansch.

Den första perioden började ganska avvaktande där de båda lagen kände på varandra. Men i den åttonde minuten kunde Simen Andre Edvardsen sätta 0-1 för Karlskoga efter att ha kommit fri med AIKs målvakt. Karlskoga drog sedan på sig en utvisning men klarade box playet galant och i den 16 minuten kunde Karlskoga utöka ledningen till 0-2 genom Stefan Melosevic. AIK jagade nu reducering men Karlskoga försvarade sig bra och täckte skott och vann den första perioden med 2-0.

AIK kom ut lite piggare i inledningen av den andra perioden, men Karlskoga stod upp bra och den farligaste målchansen fick AIK när man i nummerärt underläge kunde få till ett friläge som Marcus Hellgren Smed tog hand om. Mot mitten av perioden tog Karlskoga tillbaks initiativet och stämningen på planen blev lite mer irriterad. Men mer än så blev det inte och totalt sätt var den andra perioden ganska blek från båda lagen. Andra perioden slutade 0-0.

Även i den tredje perioden började hemmalaget bra, men när man fick en utvisning så kunde Karlskoga sätta 0-3 i den första minuten. Men AIKs sva lät inte vänta på sig och mindre än en minut senare kunde hemmalaget reducera 1-3. Efter målen så lugnade spelet ner sig men i den nionde minuten kunde Karlskoga sätta 1-4 i powerplay genom Rikard Olsén. Med fyra minuter kvar var det dags för bortalaget igen och 1-5 för Karlskoga. AIK försökte sedan forcera men Karlskoga höll emot med en fin defensiv och kunde vinna matchen med 1-5.

En bra match för Karlskoga på det hela taget där man visade upp ett bra box play somt ett powerplay som börjar se bättre ut. Sen måste man se till att hålla räkningen vid bytena för det var fler än ett straff på grund av att det var för många spelare på plan, jag vet att det är försäsong men här gäller att sätta goda vanor.

Nästa match spelar BIK Karlskoga den åttonde september borta mot Nybro Vikings IF.