BIK Karlskoga slog övertygande MoDo Hockey

By on 28 januari, 2022

Under fredagskvällen tog BIK Karlskoga emot MoDo Hockey hemma i Nobelhallen för den 38 omgången av Hockeyallsvenskan 2021/2022.

Karlskoga som vann senast mot Björklöven efter förlängning i den första matchen efter karantänen, de behövde nu steppa upp ännu mer för att kunna ta poäng mot toppkonkurrenten. Modo å andra sidan var inne i en mycket bra period och vann senast mot Södertälje med 7-3, vinst denna kväll skulle betyda att man gick om HV71.

Den första perioden blev en ganska svängig historia där två bra lag gjorde sitt bästa för att stänga ned varandra och inget av lagen fick till något riktigt uppställt spel. Dock kändes det som om Modo fick ett litet övertag mot slutet och de kunde också ta ledningen i den 18 minuten. Perioden slutade 1-0 till Modo.

Karlskoga satte full fart från start i den andra perioden och efter 20 sekunder kunde Henrik Björklund kvittera, dryga minuten senare kunde Kalle Jellvert ge Karlskoga ledningen 2-1. I samband med andra målet tog Modo en time out för att lugna ner och samla sig, och det verkade haft effekt för i den fjärde minuten kunde bortalaget kvittera under ett powerplay. Men Karlskoga hade inte taggat ned för i den fjärde minuten kunde Janne Tavi åter ge hemmalaget ledningen 3-2. Matchen fortsatte med hög intensitet och i den 15 minuten kunde Gustaf Franzén utöka Karlskogas ledning till 4-2. Perioden slutade 4-1 till Karlskoga.

Modo började den tredje perioden med fullt fokus på att reducera och pressade Karlskoga, men hemmalaget visade upp ett fint försvarsspel och kunde bromsa upp anstormningen. det var dock tydligt vilket lag som hade ledningen då det fanns en viss desperation i Modos spel. Mot slutet av matchen tog Modo ut målvakten för att kunna reducera, men i den 18 minuten kunde Henrik Björklund sätta 5-2 till Karlskoga. Matchen slutade 5-2.

Ytterligare en mycket bra match från Karlskoga där man efter en lite skakig första period, i vilken man inte spelade dåligt men där man blev neutraliserade av Modos försvar. Men när man kom ut i den andra perioden så hade man hittat nycklarna och kunde göra 4 mål. Detta var helt enkelt en mycket bra match från Karlskogas sida och nu har man slagit alla top konkurenterna.

BIK Karlskoga spelar nästa match på Söndag den 30 Januari borta mot IF Troja-Ljungby .

Första perioden nionde minuten utvisning Modo, två minuter Markus Modigs Interference. Powerplay Karlskoga, utan resultat. 13 minuten utvisning Karlskoga, fem minuter Albert Lyckåsen Slagsmål. Utvisning Modo, fem minuter Mikkel Aagaard Slagsmål. Utvisningarna kvittas. 18 minuten mål Modo, Filip Sveningsson satte 0-1.

Första perioden slutade 1-0 till Modo
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 9 – MoDo Hockey 11

Andra perioden första minuten mål Karlskoga, Henrik Björklund kvitterade 1-1. Andra minuten mål Karlskoga, Kalle Jellvert satte 2-1. Fjärde minuten utvisning Karlskoga, två minuter Henrik Larsson Boarding. Powerplay Modo, mål Riley Woods kvitterade 2-2. Sjunde minuten mål Karlskoga, Janne Tavi satte 3-2. Tionde minuten utvisning Karlskoga, två minuter Henrik Larsson Tripping. Powerplay Modo, utan resultat. 15 minuten mål Karlskoga, Gustaf Franzén satte 4-2.

Andra perioden slutade 4-1 till Karlskoga
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 14 – MoDo Hockey 9

Tredje perioden andra minuten utvisning Modo, två minuter Sam Vigneault Hooking. Powerplay Karlskoga, utan resultat. Sjätte minuten utvisning Modo, två minuter Sam Vigneault Roughing. Utvisning Karlskoga, två minuter Viktor Lennartsson Roughing. Spel 4 mot 4, utan resultat. Elfte minuten utvisning Modo, två minuter Sam Vigneault Interference. Powerplay Karlskoga, utan resultat. 18 minuten mål Karlskoga, Henrik Björklund satte 5-2.

Tredje perioden slutade 1-0 till Karlskoga