BIK Karlskoga tillbaka på vinnarspåret

By on 27 oktober, 2021

BIK Karlskoga spelade borta mot Almtuna IS under torsdagskvällen i den tionde omgången HockeyAllsvenskan, Karlskoga hade med sig två förluster på raken och var sugna på revansch. Almtuna å andra sidan kom till spel med sex raka förluster och hoppades kunna vända detta bland annat genom nya lånet Fredrik Forsberg från Leksand.

Den första perioden blev en ganska ryckig och tempofattig historia där inget av lagen lyckades etablera något riktigt tryck i anfallszon. Men det var Karlskoga kändes tryggast i försvarsspelet och det var även bortalaget som lyckades göra periodens enda mål då Viktor Lennartsson kunde sno åt sig pucken och skapa ett friläge som han förvaltade och gav Karlskoga ledningen. Det kändes verkligen som om Almtuna inte riktigt kom igång den här perioden som slutade 1-0 till Karlskoga.

Andra perioden blev något bättre där Almtuna började med en bra sekvens och fick till lite etablerat spel i Karlskogas zon. Men Karlskoga kom tillbaks och spelet blev åter ganska ryckigt och i den 15 minuten kunde Karlskoga utöka sin ledning genom William Pethrus. Efter målet fortsatte det ryckiga spelet och även denna period hade ett riktigt lågt puck tempo. Perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

Karlskoga fick börja den tredje perioden i nummerärt underläge som man klarade av, men man drog på sig ytterligare en utvisning nästan omgående och under detta powerplay lyckades Almtuna reducera till 1-2. Efter målet samlade sig Karlskoga och det kändes som om man stängde ner Almtuna, samtidigt blev det inga större utsvävningar i offensiv zon för bortalaget. Trots att Almtuna tog ut målvakten lyckades man inte göra något mer mål och Karlskoga vann matchen med 2-1.

Detta var väl ingen höjdarmatch för Karlskoga dåden var alldeles för tempofattig. men man gjorde jobbet och tog hem tre poäng vilket var bra efter två raka förluster. Till nästa match får Karlskoga även tillbaks ”Daggen” efter avstängningen och jag hoppas att det skall ge gnistan tillbaks för Karlskoga då jag tyckte att den saknades lite idag.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på Fredag den 29 Oktober borta mot Mora IK.

Första perioden tredje minuten utvisning Karlskoga, två minuter Kalle Jellvert Holding. Powerplay Almtuna, inget resultat. Sjunde minuten mål Karlskoga, Viktor Lennartsson satte 0-1. 18 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Kalle Jellvert Hooking. Powerplay Almtuna, inget resultat.

Första perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik första perioden Almtuna IS 5 – BIK Karlskoga 5

Andra perioden nionde minuten utvisning Almtuna, två minuter Jakob Ragnarsson Roughing. Powerplay Karlskoga, inget resultat. 15 minuten mål Karlskoga, William Pethrus satte 0-2. 18 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Viktor Lennartsson, Powerplay Almtuna, inget resultat. 20 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Henrik Björklund Hooking. Powerplay Karlskoga, inget resultat.

Andra perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik andra perioden Almtuna IS 10 – BIK Karlskoga 6

Tredje perioden powerplay Almtuna, inget resultat. Tredje minuten utvisning Karlskoga, två minuter David Lindquist Tripping. Powerplay Almtuna, mål Sebastian Benker reducerar 1-2. Femte minuten utvisning Almtuna, två minuter David Karlström Hooking. Powerplay Karlskoga, inget resultat.

Tredje perioden slutade 1-0 till Almtuna