BIK Karlskoga tog extrapoängen mot AIK

By on 18 oktober, 2023

Under onsdagen åkte BIK Karlskoga till Stockholm för att ta sig an AIK i den nionde omgången av Hockeyallsvenskan 2023/2024.

Karlskoga som vann senast hoppades på ännu en match med poäng för att skapa en ny trend. AIK å andra sidan förlorade stort borta mot Västerås och ville vända tillbaks snabbt.

Den första perioden blev en svängig historia där båda lagen hade chanser, men Karlskoga nog låg på mest. Det var dock AIK som kunde med fyra sekunder kvar sätta 1-0 vilket också blev slutresultatet i den första perioden.

Andra perioden bjöd på mer fart och ett bättre spel från båda lagen. I den 30 minuten kunde Karlskoga kvittera genom Jesper Kokkonen 1-1, men bara 35 sekunder senare kunde AIK återta ledningen 2-1. Karlskoga låg nu på för att kvittera och i den 36 minuten kunde Rikard Olsén åter kvittera och denna gång var det Karlskogas första mål i powerplay 2-2. Det blev dock AIK som åter gick till periodpaus i ledning då man i den 38 minuten kunde sätta 3-2. Andra perioden slutade 2-2.

Den tredje perioden jagade Karlskoga kvittering och kunde i den 51 minuten göra sitt andra powerplay mål för säsongen och kvittera genom Henrik Larsson 3-3. AIK började nu jaga ett nytt ledningsmål medans Karlskoga kändes mer nöjda med oavgjort, det blev heller inga fler mål och matchen slutade 3-3 efter full tid.

I förlängningen drog AIK på sig en utvisning men lyckades ändå försvara sig och matchen gick till straffar.

Under straffarna var Marcus Hellgren Smed omutlig och släppte inte in en enda straff medans Karlskoga lyckades sätta två av fem stycken. Så Karlskoga vann matchen och lyckades även göra två mål i Powerplay. Karlskoga vann matchen med 5-3.

En bra match från Karlskoga som både lyckades ta poäng igen och göra sina första powerplay mål samt vända matchen två gånger och ta poäng för andra gången den här säsongen. Nu får vi se hur man kan hålla mot Björklöven som väntar här näst.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på fredag den 20 oktober hemma i Nobelhallen mot IF Björklöven.

Matchfakta AIK vs BIK Karlskoga

• 00.32 Utvisning AIK, två minuter Gerry Fitzgerald, Slashing.
  • 03.02 Utvisning Karlskoga, två minuter Andre Edvardsen Simen, Holding the stick.
  • 19.56 Mål AIK, Ole Einar Egeland Andersen 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till AIK
Skottstatistik första perioden AIK 7 vsBIK Karlskoga 11

• 29.11 Mål Karlskoga, Jesper Kokkonen 1-1.
  • 29.30 Utvisning Karlskoga, två minuter Henrik Larsson, Tripping.
  • 29.46 Mål AIK, Oscar Nord 2-1.
  • 33.46 Utvisning AIK, två minuter Daniel Muzito-Bagenda, Interference on the goalkeeper.
  • 35.44 Mål Karlskoga, Rikard Olsèn 2-2.
  • 37.04 Mål AIK, Branden Troock 3-2.

Andra perioden slutade 2-2