BIK Karlskoga tog steget upp från jumboplatsen

By on 3 november, 2023

Under fredagen åkte BIK Karlskoga till Mora för att ta sig an Mora IK i den 13 omgången av Hockeyallsvenskan 2023.

Karlskoga som senast förlorade mot Djurgården efter förlängning hade visat en god trend men behövde ta fler trepoängare. Mora å andra sidan vann senast mot Björklöven och ville bygga vidare på detta.

I den första perioden hade inte Karlskoga mycket att hämta och rendan i den tredje minuten kunde Mora ta ledningen 1-0. Mora fortsatte att jobba på och Karlskoga kändes ganska vilsna, i den 16 minuten kunde Mora åter göra mål och utöka sin ledning till 2-0. Den första perioden slutade 2-0 till Mora.

Mora började bra även i den tredje perioden, men Karlskoga visade upp en bättre attityd. När sedan Moras Johan Persson åkte ut på en fem plus 20 minuters utvisning så kunde bortalaget först sätta reduceringen 2-1 genom Kalle Jellvert i den 31 minuten och sedan kvitteringen 2-2 genom Rikard Olsén i den 32 minuten, båda målen i powerplay. Den andra perioden slutade 2-0 till Karlskoga.

Karlskoga fortsatte i samma höga tempo i den tredje perioden som man avslutade den andra och kunde i den 42 minuten ta ledningen från Mora när Gustaf Thorell satte 2-3 för bortalaget. Mora kändes nu helt upp snurrade och när Karlskoga åter fick powerplay så kunde man utöka sin ledning i den 50 minuten genom Kalle Jellvert 2-4. Nu satsade Mora hårt framåt för att få till en reducering, men Karlskoga spelade smart och kunde hålla undan. Trots att Mora plockade ut målvakten i slutet av perioden så kunde Karlskoga kamma hem de tre poängen. Matchen slutade 4-2 till Karlskoga.

En stark uppryckning av Karlskoga som i den första perioden var helt utspelade men lyckades höja sig och ta tre fräscha poäng. Man gjorde dessutom tre mål i powerplay, något som varit en akilleshälen så här långt på säsongen vilket känns lovande. Nu klev man upp från sistaplatsen och fick kontakt med lagen ovanför så nu är det bara att fortsätta på den här trenden.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på söndag 5 november 2023, i den 14 omgången tar man sig an Tingsryds AIF på bortais.

Matchfakta Mora IK vs BIK Karlskoga

• 02.49 Mål Mora, Marcus Modigs 1-0.
  • 08.20 Utvisning Karlskoga, två minuter Team penalty,Too many players on the ice.
  • 12.18 Utvisning Karlskoga, två minuter Albin Eriksson, Slashing.
  • 15.28 Mål Mora, Noha Steen 2-0.

Första perioden slutade 2-0 till Mora