BIK Karlskoga tog tre poäng mot tabelljumbon

By on 16 februari, 2022

Under onsdagskvällen tog BIK Karlskoga emot IF Troja-Ljungby hemma i Nobelhallen för den 45 omgången av Hockeyallsvenskan 2021/2022.

Karlskoga som förlorade senast mot HV71 låg inför matchen på tredje plats i tabellen och var riktigt revansch sugna. Troja-Ljungby låg på en 14 plats och i desperat behov av poäng för att kunna ta sig upp till en kvalplats.

Troja-Ljungby kom ut klart övertända och drog i den första minuten på sig två utvisningar var av en fem + 20 minuter för fula tacklingar, dock kunde Karlskoga inte förvalta läget. Karlskoga dominerade spelet men det skulle dröja till den 10 minuten innan hemmalaget kunde ta ledningen genom Juliuz Persson. Karlskoga fortsatte att ha kommandot i spelet och i den 19 minuten kunde Kalle Jellvert utöka hemmalagets ledning. Perioden slutade 2-0 till Karlskoga.

Karlskoga kom ut bra i den andra perioden och kunde i den fjärde minuten utöka sin ledning till 3-0 genom Juliuz Persson. Men Troja-Ljungby hade börjat jobba sig in i matchen och kunde i den femte minuten reducera till 3-1. Även om Troja-Ljungby kom in mer i spelet kändes det fortfarande som om Karlskoga hade koll på läget, några fler mål blev det inte för något av lagen så perioden slutade 1-1.

Den tredje perioden började med ett vist spelövertag för Karlskoga och i den 10 minuten kunde Karlskoga åter utöka ledningen genom Kalle Jellvert till 4-1. Men Troja-Ljungby hade jobbat sig in i matchen och i ett powerplay i den 11 minuten kunde bortalaget reducera till 4-2. Sedan blev det en hård kamp resten av matchen där Troja-Ljungby jagade kvittering, men Karlskoga kunde hålla undan och matchen slutade 4-2 till Karlskoga.

Det var framför allt en mycket bra första period från Karlskoga där man vann skotten med 14-3, och det var där man enligt mig vann matchen. Bra match från Karlskoga dock med ett ganska svagt powerplay.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på onsdag den 23 februari hemma i Nobelhallen mot AIK.

Matchfakta BIK Karlskoga vs IF Troja-Ljungby

• 1 minuten utvisning Troja-Ljungby, två minuter Carl Ernstig Boarding. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 1 minuten utvisning Troja-Ljungby, fem + 20 minuter Daniel Karlsson-Thörnros Charging. Spel 5 mot 3 för Karlskoga, utan resultat.
  • 10 minuten mål Karlskoga, 1-0 Juliuz Persson.
  • 19 minuten mål Karlskoga, 2-0 Kalle Jellvert.

Första perioden slutade 2-0
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 14 – IF Troja-Ljungby 3

• 4 minuten mål Karlskoga, 3-0 Juliuz Persson.
  • 5 minuten mål Troja-Ljungby, 3-1 Roman Semjonov.
  • 15 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Kalle Jellvert Interference. Powerplay Troja-Ljungby, utan resultat.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 8 – IF Troja-Ljungby 9

• 2 minuten utvisning Troja-Ljungby, två minuter Carl-Johan Sjögren Hooking. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 10 minuten mål Karlskoga, 4-1 Kalle Jellvert.
  • 11 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Sebastian Fakt Tripping. Powerplay Troja-Ljungby, mål 4-2 Victor Öhman.
  • 14 minuten utvisning Karlskoga, två minuter David Lindquist Roughing.
  • 14 minuten utvisning Troja-Ljungby, två minuter Joakim Hillding Roughing. Spel 4 mot 4, utan resultat.
  • 20 minuten utvisning Troja-Ljungby, två minuter Jesper Emanuelsson Slashing. Powerplay Karlskoga, utan resultat.

Tredje perioden slutade 1-1