BIK Karlskoga vände och vann borta mot Tingsryd

By on 5 november, 2023

BIK Karlskoga inledde Hockeyallsvenskan 2023/2024 på ett miserabelt sätt, där man inte gjorde någon glad. Nu har man efter det studsat tillbaka där man har vunnit tre av sex senast matcher, och klättringen upp i tabellen har börjat. I dagens match borta mot Tingsryds AIF i den 14 omgången av Hockeyallsvenskan 2023/2024,

Karlskoga ställdes mot ett Tingsryd som är erkänt starka under inledningen av matcherna, ingen skillnad idag heller när hemmalaget tryckte på ordentligt mot Marcus Hellgren Smed i Karlskogas mål. Med fint målvaktsspel och defensiv höll man Tingsryd utanför målramen, Karlskoga kunde under den offensiven sticka upp i några kontringar dock utan mål.

Efter tid var det gästerna som kom tillbaka för att visa upp varför man är inne i ett bra stim, där man spelmässigt tidsvis kunde trycka tillbaka Tingsryd. Det krävdes en utvisning för Karlskoga för att det skulle komma ett mål, Tingsryd kunde ta ledningen i powerplay i den 17 minuten, ett resultat som höll sig perioden ut.

I den andra perioden var spelet mer eller mindre helt utjämnat, med ett spel där lagen bytte chanser och lägen med varandra. Karlskoga var definitivt med i matchen från periodstart, efter fint spel kunde man kvittera till 1-1 iden elfte minuten genom Eskild Bakke Olsen. Tyvärr kunde inte Karlskoga följa upp målet för att ta ledningen, istället var det hemmalaget som i den 14 minuten återtog den genom Pontus Netterberg.

I den tredje perioden var det ett helt annat Karlskoga som kom ut på isen, nu var man i förarsätet och man låg på ordentligt för en kvittering. Och som man gjorde det, man radade upp chanser och lägen utan att få in pucken. Vassast hade Theodor Pistek i Karlskoga som kom helt fri men lyckades inte få in pucken, istället kunde man kvittera i den åttonde minuten genom Gustaf Thorell. Därifrån kunde man inte avgöra, matchen gick till förlängning.

Det blev en förlängning där Karlskoga hade ett par fina chanser, i den andra minuten fick Tingsryd straff men Marcus Hellgren Smed räddade. Inget av lagen mäktade med att avgöra matchen i förlängningen, och matchen gick till straffavgörande. Ett straffavgörande där Karlskoga kunde ta hem extrapoängen efter ett stort målvaktspel från Marcus Hellgren Smed, och genom Theodor Pistek som inledde straffskyttet där han kunde få in pucken som avgjorde matchen.

Karlskoga inledde matchen en aning trevande där man det var Tingsryd som dominerade, men under tid i den inledande perioden växte man in i matchen för komma tillbaka där man visade upp ett riktigt fint spel. Ett spel som man tog med sig in i mittperioden där man tidsvis styrde spelet och man fick pucken dit man ville, det gjorde att man kunde kvittera men man orkade inte freda eget mål där hemmalaget kunder återta ledningen. Positivt i alla fall att Karlskoga hade rest sig för att visa att man helt klart var med i matchen, viktigt att inte vika ner sig när man istället ska resa sig och komma tillbaka.

Man visade upp en moral av rang där man nu på åtta raka matcher har fått med sig poäng, en riktigt fin svit som garanterat kommer att hålla i sig. Det förutsatt att man hålla i den spelkvalité man har visat upp, självklart kommer det att komma dippar men kanske inte så djupa som man hade i början av säsongen.

Tack vare vinsten och extrapoängen har Karlskoga 15 poäng och man ligger på en elfte plats, på väg upp i tabellen. Lördag 11 november 2023 väntar Västerås i den 15 omgången av Hockeyallsvenskan 2023/2024 på hemmais för BIK Karlskoga.

Matchfakta Tingsryds AIF vs BIK Karlskoga

• 05.02 Utvisning Karlskoga, två minuter Simen André Edvardsen, Interference.
  • 14.22 Utvisning Karlskoga, två minuter Hampus Plato, Roughing.
  • 16.15 Mål Tingsryd i powerplay, 1-0 Jonatan Harju.

Första perioden slutade 1-0 till Tingsryd
Skottstatistik andra perioden Tingsryds AIF 9 vs BIK Karlskoga 7

• 30.18 Mål Karlskoga, 1-1 Eskild Bakke Olsen.
  • 33.13 Mål Tingsryd, 2-1 Pontus Netterberg.
  • 34.01 Utvisning Karlskoga, två minuter Stefan Milosevic, Holding.
  • 34.47 Utvisning Tingsryd, två minuter Felix Olsson, Hooking.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistik andra perioden Tingsryds AIF 11 vs BIK Karlskoga 9

• 47.33 Mål Karlskoga, 2-2 Gustaf Thorell.
  • 48.48 Utvisning Tingsryd, två minuter Joachim Nermark, Slashing.

Tredje perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik tredje perioden Tingsryds AIF 2 vs BIK Karlskoga 16

Förlängningen

• 61.51 Straff Tingsryd, Jonatan Harju missade.

Förlängningen slutade 0-0
Skottstatistik förlängningen Tingsryds AIF 3 vs BIK Karlskoga 2

Straffar

Straffarna vanns av Karlskoga efter att Theodor Pistek satte den inledande straffen.