BIK Karlskoga vann det viktiga jumbomötet borta mot Västervik

By on 6 december, 2023
Arkivbild

BIK Karlskoga kom till match borta mot Västerviks IK med enbart en vinst på de fem senaste matcherna, och två raka förluster. Det här måste vara en av Karlskogas sämsta starter på Hockeyallsvenskan, i kvällens match borta mot Västervik blev det elva mål, 95 skott på mål där Karlskoga till sist kunde avgöra matchen i förlängningen.

Det blev en kalasstart från Karlskogas sida när man redan efter 44 sekunder kunde ta ledningen mot Västervik, 0-1 kom genom Måns Krämer. Sen blev det åka av, för matchen öppnades upp ordentligt och det var svängdörrar åt bägge hållen. Fyra utvisningar och fem mål under de första 20 minutrarna, tyvärr två mål i baken för Karlskoga i spel med en man mindre på isen. Men man vann perioden med 3-2, vilket man gick till periodvila med.

Karlskoga startade inte den andra perioden full lika bra som den första, spelet fortsatte att bölja fram och tillbaka. Karlskoga fortsatte att göra mål, i den femte minuten kom det fjärde målet och i den nionde det femte målet i powerplay. Efter det i en sjunde minuten tog Västervik timeout, i den nionde fick målvakt Edvin Olofsson och klev av, in kom Cody Porter. Hemmalaget fick en aning mer koll på sitt spel, och i den 13 minuten kom reduceringen till 3-5. Det höga tempot bedarrade en aning i slutet av mittperioden och när Karlskoga inte gick riktigt lika hårt som tidigare kom även Västerviks fjärde mål, ett mål som kom genom Macoy Erkamps från blålinjen. Genom ett skott som inte såg otagbart ut men som skapade nerv i matchen, när man gick till pausvila var Karlskoga i ledning med 5-4.

I den tredje perioden startade Karlskoga riktigt bra för att snurra runt ordentligt för att skapa farliga chanser, men de kom inte. Spelet såg bra ut, men ingenting hände framåt där det var som att där lilla sista saknades. Det tionde målet i matchen kom i den sjätte minuten, där Västervik kunde kvittera till 5-5. Efter kvitteringsmålet såg det ganska stelt och krampaktigt ut från Karlskogas sida när man försökte att få till ett ledningsmål, den tidigare frejdiga offensiven var som bortblåst. Hade det inte var för Marcus Hellgren Smed i målet hade matchen tagit slut efter tre spelade perioder, ordinarie tid slutade oavgjort 5-5 och matchen gick till förlängning.

En förläningen där Karlkogas Gustaf Thorell kunde avgöra matchen i den fjärde minuten, tack vare det fick man med sig extrapoängen där man kunde inkassera två poäng på kontot.

Det kom att bli en riktigt svängig match från start där bägge lagen höll fullt, Karlskoga startade bäst med ett mål i den första minuten. Men som alla vet ska man spela 60 minuter, vilket betyder att man måste vara allert hela vägen ut. Nu var Karlskoga inte det, man visade upp ett bra spel som höll i två perioder. Som mest var man i en tvåmålsledning i den andra perioden, men där och då kom dippen. Och i den sista perioden var det som om att både skärpa och ork var borta, något man måste ha med sig om man vill vinna under ordinarie tid. Nu vann man i förlängningen och fick med sig i mina ögon, två välförtjänta poäng i den här grymt viktigt matchen i bottenmötet borta mot Västervik.

Vinsten innebar att man nu i tabellen har 28 poäng och ligger på tolfte plats precis över negativt kval, med ett jagande Västervi på näst sista plats nu sju poäng bakom.