BIK Karlskoga vann första matchen för säsongen

By on 13 oktober, 2023

Under fredagskvällen tog BIK Karlskoga emot Västerviks IK hemma i Nobelhallen i den sjunde omgången av Hockeyallsvenskan 2023/2024.

Karlskoga hade hittills inte gjort några poäng och behövde verkligen få till det och denna kväll tog man emot nästjumbon Västervik som skrapat ihop fem poäng.

I den första perioden var det Karlskoga som styrde spelet och Västervik hade svårt att få till något organiserat spel. Men trots att hemmalaget sköt 18 skott på mål så lyckades man inte göra några mål och den första perioden slutade 0-0.

Karlskoga kom ut bra även i den andra perioden, men det skulle dröja ända till 36 minuten innan hemmalaget fick sig en straff tilldömt och Theodor Pistek kunde sätta 1-o. Västervik försökte nu forcera för kvittering men då kunde Hampus Plato kliva fram, i den 40 minuten och numerärt underläge så snappade han åt sig pucken och satte 2-0 för Karlskoga. Nu jagade Västervik desperat, men Karlskoga stod emot och den andra perioden slutade 2-0 till Karlskoga.

Den tredje perioden blev en irriterad och stökig historia med många roughing utvisningar för båda lagen, men detta är ju ett spel som historiskt gynnat Karlskoga och så även denna gång då man stod upp bra mot Västervik och Marcus Hellgren Smed fick visa vilken klassmålvakt han är. Karlskoga vann inte bara sin första match idag, man höll även nollan så nu saknas bara mål i powerplay. Matchen slutade 2-0 till Karlskoga.

Äntligen höll Karlskoga distansen och tog med sig en seger och i och med detta även de tre första poängen för säsongen, kanske är det lite symptomatiskt att det också var den grinigaste matchen hittills. Nu saknar laget bara mål i powerplay vilket jag hoppas kan lösas snart men det är ju intressant att man sätter första målet i box play före. En bra match för Karlskoga även om man har en hel del övrigt att önska gällande effektiviteten. Det var också kul att Marcus Hellgren Smed kunde hålla nollan och få betalt för det fina jobbet han gör mellan stolparna. Nu är första vinsten och poängen avklarad så nu gäller det bara att bära med sig detta och fortsätta ta poäng. Jag är dock fortfarande bekymrad gällande effektiviteten, man skjuter alldeles för mycket rakt i magen på målvakten och där kommer man aldrig göra mål. Att skjuta 26 skott innan första mål ser jag som underkänt och det kanske är läge att utvärdera var skotten skall sitta lite mer för i magen på målvakten ger en klen målskörd.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på onsdag den 18 oktober borta mot AIK.

Matchfakta BIK Karlskoga vs Västerviks IK

• 07.01 Utvisning Västervik, två minuter Phillip Marinaccio, Hooking.
  • 08.06 Utvisning Västervik, två minuter Gustav Salmi-Lilja, Interference.
  • 17.59 Utvisning Karlskoga, två minuter Henrik Larsson, Interference.
  • 19.08 Utvisning Karlskoga, två minuter Hampus Plato, Delay of game.

Första perioden slutade 0-0.
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 14 vs Västervik IK 8

• 26.46 Utvisning Västervik, två minuter Anton Schagerberg Holding.
  • 35.35 Mål Karlskoga, Theodor Pistek 1-0 på straff.
  • 38.00 Utvisning Karlskoga, två minuter Filip Svensson, Roughing.
  • 39.46 Mål Karlskoga, Hampus Plato 2-0.
  • 40.00 Utvisning Karlskoga, två minuter Theodor Pistek, Roughing.
  • 40.00 Utvisning Västervik, två minuter Macoy Erkamps, Roughing.

Andra perioden slutade 2-0 till Karlskoga
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 18 vs Västervik IK 9

• 45.49 Utvisning Karlskoga, två minuter Viktor Lennartsson, Roughing.
  • 45.49 Utvisning Västervik, två minuter Jacob Mcgrew, Roughing.
  • 45.49 Utvisning Karlskoga, två minuter Wilhelm Westlund, Crosschecking.
  • 47.56 Utvisning Karlskoga, två minuter Hampus Plato, Holding.
  • 54.27 Utvisning Västervik, två minuter Emil Zetterquist, Delay of game.
  • 56.56 Utvisning Västervik, två minuter Hugo Gabrielson, Roughing.
  • 56.56 Utvisning Karlskoga, två minuter Jesper Kokkonen, Roughing.
  • 56.56 Utvisning Karlskoga, två minuter Henrik Larsson, Roughing.
  • 56.56 Utvisning Västervik, två minuter Alex Ciernik, Roughing.
  • 59.12 Utvisning Västervik, 5+20 minuter Vaclav Karabacek, Kicking + Game Misconduct.

Tredje perioden slutade 0-0