BIK Karlskoga vann första semifinalmatchen mot IF Björklöven

By on 4 april, 2021

BIK Karlskoga tog under söndagen emot IF Björklöven hemma i Nobelhallen för den första semifinalen i Hockeyallsvenskan 2020/2021.

Karlskoga som kom tvåa i grundomgången och ställes mot Björklöven som trea.

Det var Björklöven som började bäst i den första perioden och skapade mycket medan Karlskoga blev lite stående på hälarna. Det var även Björklöven redan i den fjärde minuten kunde ta ledningen med 1-0. Efter målet fortsatte Björklöven att dominera spelet och perioden slutade 1-0 till Björklöven.

I den andra perioden kom Karlskoga ut betydligt bättre men det var fortfarande Björklöven som dominerade spelet och i den sjätte minuten kunde Björklöven utöka sin ledning 2-0. Men Karlskoga jobbade sig in i matchen och i den 18 minuten i spel fyra mot fyra kunde Karlskoga reducera till 1-2 genom Henrik Björklund, men Björklöven kom tillbaks och i den 20 minuten utökade man sin ledning till 3-1. Karlskoga vek dock inte ned sig och svarade snabbt och reducerade även denna gång genom Henrik Björklund till 2-3 i den 20 minuten. Perioden slutade 2-2.

Den tredje perioden blev ganska jämn då Karlskoga lyfte sig lite till i sin jakt på en kvittering och i den 13 minuten bar det frukt och Linus Karlsson kunde kvittera till 3-3, efter målet satsade båda lagen fullt för vinst men en sen utvisning satte stopp för Karlskogas jakt och de fick ägna sig åt försvar vilket höll hela vägen och matchen gick till förlängning.

I den första förlängningsperioden lyfte sig Karlskoga ytterligare och pressade Björklöven ordentligt stundtals men inget av lagen lyckades få in pucken och perioden slutade 0-0.

Björklöven kom till baks i den andra förlängningsperioden och perioden kändes betydligt jämnare, dock lyckades inget av lagen göra mål även om Karlskoga hade flera riktigt vassa chanser. Björklövens målvakt storspelade och höll nollan i perioden. Perioden slutade 0-0.

I den sjätte förlängningsperioden lyckades Karlskoga avgöra i den totalt 44 minuten genom Gustaf Franzen.

Jag tycker att det var en bra match från Karlskoga om man bortser från den första perioden men det var starkt att komma tillbaks och tillslut kunna avgöra. Nu har man en pinne upp på Björklaven och det är de som har pressen på sig att prestera.

Matchen slutade BIK Karlskoga 4-3 IF Björklöven.