BIK Karlskoga vann klart mot Kristianstads IK

By on 17 februari, 2023

Igår satte sig BIK Karlskoga på bussen för att åka till Skåne för att idag möta Kristianstads IK i den 46 omgången av Hockeyallsvenskan 2022/2023.

Karlskoga vann senast mot Vita Hästen efter en match som inte imponerade allt för mycket, till dagens match saknade man Sebastian Collberg (skada), David Lilja (sjuk) och Albin Eriksson (sjuk). Tunga spelartapp med både David lilja och Albin Eriksson som kräver att fler kliver fram som målskyttar och spelmotorer. Kristianstad å andra sidan förlorade senast mot Västerås och var med sin tionde plats i tabellen i desperat behov av poäng för att kunna ta sig upp på säkrare play in mark.

Den första perioden började ganska jämnt men där Kristianstad kändes något mer desperata. Karlskoga hade svårt att få fast pucken i offensiv zon och spelet blev ganska böljande, i den 18 minuten fick Kristianstad sin andra utvisning och i efterföljande powerplay kunde Karlskoga ta ledningen genom Juliuz Persson som sköt direkt efter tekning 0-1. Efter målet jagade hemmalaget kvittering men perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

Kristianstad kom ut i den andra perioden för att kvittera men Karlskoga och framför allt Volden såg till att hålla tätt, när bortalaget fick powerplay i den 28 minuten så kunde man sätta ännu ett mål i nummerärt överläge genom Kalle Jellvert 0-2. Nu var det Karlskoga som kontrollerade spelet och knappt två minuter efter periodens första mål så kunde Gustav Willman Borvik utöka ledningen till 0-3. Nu krävdes det nästan att Kristianstad skulle göra mål och i 34 minuten lyckades hemmalaget reducera 1-3. Karlskoga vann den andra perioden med 2-1.

Den tredje perioden fortsatte med god kontroll över spelet från Karlskogas sida och i den 51 minuten kunde Juliuz Persson sätta sitt andra mål för kvällen och Karlskogas ledning utökades till 1-4. Bortalaget fortsatte med att styra spelet och i den 55 minuten kunde man åter utöka ledningen denna gång genom Gustaf Franzén 1-5. Kristianstad hade dock inte gett upp och när man fick ett powerplay i den 57 minuten så kunde man reducera till 2-5. Tredje perioden slutade 2-1 till Karlskoga.

En bra insats från Karlskoga och idag var man framför allt effektiva, men ännu mer glädjande än att effektiviteten var tillbaks var att powerplayet satt bra. Man gör tre mål i powerplay och det var ett tag sedan man gjorde något sådant. Nu går Karlskoga upp på femteplatsen i tabellen med klart häng på ovan varande lag, möjligtvis undantaget Modo som ligger nio poäng före.

Nästa match spelar BIK Karlskoga nu på onsdag den 22 februari då man tar emot Östersunds IK hemma i Nobelhallen.